Frumusețe

Repară părul deteriorat după vopsire cu aceste metode

 

Părul vopsit sau decolorat este mai predispus la uscare și deteriorare, însă acest lucru nu ar trebui să se întâmple dacă îl îngrijești cu mai multă atenție. Substanțele chimice din produsele de vopsire sau decolorare elimină stratul de umiditate din păr, iar dacă sunt folosite prea des, acestea îți vor subția și strica firul de păr, iar podoaba ta capilară își va pierde din strălucire. Din fericire, există anumite tratamente eficiente pentru părul uscat și deteriorat de la vopsire pe care le poți încerca și tu acasă. Află din acest articol care sunt cele mai bune produse de styling care pot îmbunătăți rapid aspectul părului și îl protejează de daune suplimentare!


Cum îți dai seama că ai părul deteriorat de la vopsea?

Dacă părul vopsit își pierde din strălucire, se încurcă mai ușor, are un aspect uscat și fragil, înseamnă că este, fără îndoială, deteriorat. Acest lucru se întâmplă deoarece substanțele chimice din vopsea deschid stratul exterior al firului de păr și îndepărtează uleiurile sale naturale, astfel încât să permită pătrunderea vopselei.

Indiferent dacă folosești decolorant, vopsea cu sau fără amoniac, firul de păr tinde să se usuce și deterioreze mai repede.

Cum poți reda rapid strălucirea părului deteriorat de la vopsea?

Specialiștii spun că este aproape imposibil să repari complet daunele produse de vopsea. Cu toate acestea, ei ne asigură că nu totul este pierdut, deoarece există produse special concepute pentru păr deteriorat, care acționează prin sigilarea stratului exterior al firului de păr, făcându-l să arate mai neted și mai strălucitor și protejându-l în același timp de alte deteriorări.

Iată tot ce trebuie să faci pentru a îmbunătăți aspectul părului deteriorat de la vopsea și pentru a-i reda rapid strălucirea:

⦁ Înlocuiește șamponul cu un balsam hrănitor
Atunci când îți vopsești părul, îndepărtezi practic toate uleiurile sale naturale. Șamponul aplicat imediat după vopsire va accentua uscarea părului, așadar este recomandat să-l înlocuiești pentru câteva zile cu un balsam. Acest lucru va ajuta la restabilirea stratului de umiditate al părului și îl va ajuta să-și păstreze strălucirea.

⦁ Folosește un tratament de regenerare moleculară
Dacă ai părul deteriorat de la vopsea, este necesar să folosești o mască de reconstrucție sau un ser de regenerare. Aceste produse acționează intens prin reconstruirea stratului cuticular al firului de păr, întărirea structurii nou create și protejarea fibrei capilare împotriva factorilor de mediu nocivi. Părul tău va scăpa de aspectul uscat și tern ca de ”mătură” și își va recăpăta vitalitatea, rezistența și frumusețea.

⦁ Aplică un ulei hidratant care reface și revigorează părul deteriorat
Optează pentru o formulă fără alcool care se absoarbe repede și oferă rezultate imediate. Dacă părul este foarte deteriorat, pulverizează zilnic câteva picături pe păr și trece cu degetele prin șuvițe. Vei observa că părul se descurcă mult mai ușor, este mai strălucitor și mai rezistent.

⦁ Folosește un tratament termic protector dacă îți usuci părul cu feonul
În general, se recomandă să-ți lași părul să se usuce în mod natural și să eviți pe cât se poate foenul, mai ales după vopsire. Totuși, dacă este necesar să-l folosești, aplică mai întâi un tratament termic care protejează firul de păr împotriva căldurii excesive, lăsându-l mai neted și moale. Aceste tratamente sunt disponibile sub formă de lapte sau spray și ajută la reducerea pierderii de umiditate din interiorul părului. În plus, pe lângă faptul că îți păstrează firul de păr mai rezistent, aceste produse termice ajută și la menținerea culorii o perioadă mai îndelungată.

3 lucruri pe care să le eviți dacă ai părul deteriorat

Dacă ai părul deteriorat de la vopsea, pe lângă produsele de îngrijire pe care trebuie să le folosești, este necesar să ții cont de următoarele lucruri:

1. Nu folosi șampoane care conțin sulfați. Studiile au arătat că sulfații usucă și accelerează decolorarea părului, ajutând la deteriorarea lui.
2. Alege vopsea de par profesionala. Sănătatea părului tău este importantă, așadar nu fă rabat de la calitate atunci când îți alegi produsele de styling și vopsire.
3. Nu te vopsi prea des pe toată lungimea părului. Cu cât îți vopsești părul mai des, cu atât pierzi mai multe proteine din structura fibrei capilare și există o șansă mai mare de deteriorare. Specialiștii recomandă să lași să treacă 8 săptămâni înainte să-ți revopsești permanent părul pe toată lungimea. În acest interval, vopsește-te doar la rădăcină sau folosește vopsea semi-permanentă.

Așadar, fă tot posibilul pentru a evita uscarea și deteriorarea părului după vopsire, urmând sfaturile din acest articol. Dacă totuși, daunele au fost deja provocate, nu intra în panică, există produse uimitoare care îți pot reda strălucirea părului într-un timp foarte scurt!