Frumusețe

Ai riduri, dar vrei să pari tinerică? Iată cum să te machiezi! 

 

Fiecare din femei iși dorește tenul perfect, chiar dacă înaintează în vârstă. Iar ridurile sunt cele care ne dau coșmaruri, făcându-ne să investim urias fie în tratamente, fie în creme-minune. 

Aceste “semne de îmbătrânire” apar nu numai din cauza vârstei, ci și  din cauza stresului, soarelui sau aerului poluat, dar și a unor obiceiuri nocive ca fumatul. Dar iată că există câteva trucuri care ne vor ajuta să mascăm nesuferitele riduri și să dăm jos câțiva ani buni de pe chipul nostru. 

1. Bea cât mai multe lichide! 

Știu, v-am stresat cu acest îndemn, dar să știți că este adevărat. Trebuie doar să beti cât mai multă apă și să aplicați pe față o cremă hidratantă, după curățare.

Dacă sunteți 40+, va fi necesară aplicarea unui ser care să conțină acid hialuronic. Acesta va menține hidratarea pielii, iar ridurile vor fi mai puțin vizibile, lucru care va ușura și aplicarea machiajului.

2. Când vă machiați, aprlați la un primer pe bază de silicon

El  ajută la estomparea ridurilor și la o rezistență ridicată a fondului de ten. Va puteți folosi de o pensulă pentru machiaj sau de un burețel pentru a aplica primerul și să vă concentrați pe zonele cu probleme ale feței. Înainte de a aplica restul machiajului, așteptați să intre în piele.  

3. Fără prea mult fond de ten! 

 Veți vedea că acesta va pătrunde printre riduri și nu va face altceva decât să le scoată și mai mult în evidență. Alegeți un produs cu acoperire medie și folosiți un burețel la aplicare.

4. Folosiți corectorul salvator! 

Și asta nu numai pentru a ascunde petele roșii sau cearcănele pronunțate de sub ochi, ci și ridurile.  Nuanța de corector trebuie să fie apropiată de cea a tenului .

5. Renunțați la a folosi pudra!

Ea evidențiază ridurile și liniile fine, așa că …nu e în folosul vostru! În cazul în care vrei să o folosiți în continuare, evitați zonele afectate de riduri.

6. Mare grijă de ochi! 

Uitați de genele false! Acestea vor atrage atenția mai mult decât e necesar. Mai bine alegeți un rimel bun care să vă curbeze genele și care să ajute la ascunderea ridurilor din jurul ochilor.

Apoi feriți-vă de machiajele stridente! Alegeti  nuanțele mate, deschise, care vor masca semnele de îmbătrânire.

7. Blush-ul rămâne obligatoriu!

El va conferi o culoare delicată și plăcută obrajilor tăi, reușind chiar să creeze efectul de întinerire. În funcție de culoarea pielii, alegeți o nuanță de bronz sau piersică. Dar nu exagerați! Riscați să obțineți un aspect nenatural.

8. Atenție la buze! 

Odată cu vârsta, ele au tendința să se subțieze și apar anumite cute inestetice. În loc de injecțiile cu botox, apelați la rujurile în culori cât mai naturale. Renunțați la rujul mat în nuanțe închise. Alegeți  unul hidratant, care  va ascunde ridurile din jurul gurii și va da senzația de buze mai pline.

9. Acordați atenție gâtului! 

 Extindeți machiajul dincolo de linia maxilarului, ascunzând ridurile proeminente din această zonă. Dacă nuanța pielii de pe gât este mai deschisă decât cea de pe față, apelați la puțin autobronzant.

10. Îniante de a ieși pe ușă, mai priviți-vă odată în oglindă! În alta! 

Oglinda din baie pote spune altceva, decât cea din dormitor. Ceea ce arată bine în oglinda de la baie , e diferit într-o alta!  Machiați-vă în lumină naturală și verificați rezultatul în două lumini diferite. Verificați orice detaliu și…de la caz la caz, nu uitați să o faceți cu ochelarii pe nas!

Și, mai ales, nu uitați : tinerețea e o stare de spirit! 

Foto: prettylady.net.pl  

Femei de 10 pe Facebook