Frumusețe

12 greșeli, care vă îmbătrânesc înainte de termen

Întâlnim deseori persoane tinere, care arată mult mai în vârstă decât sunt. Unele nu par a fi marcate de acest lucru, altele însă suferă cumplit. Există o serie de factori care pot grăbi sau, dimpotrivă, încetini procesul de îmbătrânire. Iată, mai jos, 12 greseli pe care le facem, involuntar sau nu, și care ne apropie mult de temuta vârstă a treia!

1.Dulciurile

Dacă vă delectați cu prăjituri, limonadă și alte dulciuri, sunteti amenințate și de kilogramele în exces, dar și de îmbătrânire! Pielea își va pierde elasticitatea, îi scade tonusul, apar ridurile și se măresc porii.

img_4243

2.Somnul insuficient

Dacă nu dormiți suficient, nu numai că veți avea cearcăne, dar vi se va scurta și viața. Durata optima a somnului este de 7 ore. Culcați-vă devreme!

img_4244

3.Televizorul

Dacă pierdeți ore în șir în fața micului ecran, acest lucru influenează negativ și sănătatea și aspectul exterior. Cei care petrec în medie 6 ore pe zi la televizor, își scurteaza viața cu 5 ani. Peste 30 de minute petrecute în fața micului ecran – și deja organismul începe să cotizeze cu glucoză la țesutul adipos!

img_4245

4. Modul de viață sedentar

Dacă obișnuiți să stați mai mult jos, crește riscul îmbolnăvirilor cardiace și ale rinichilor. Ba chiar și riscul de a face cancer. Dacă munca voastră presupune acest lucru, compensați, făcând mișcare în timpul liber.

img_4246

5.Folosiți cremă!

Crema specială pentru ochi este obligatorie pentru toate cele ce vor să se protejeze împotriva ridurilor timpurii. Dacă hidratăm zona ochilor, încetinim îmbătrânirea.

Woman in bathroom applying face cream smiling

6.Excesul de solar

Motivul principal al îmbătrânirii pielii este expunerea la ultraviolete. Dacă în tinerețe ați alergat după tenul șocolatiu, atunci ridurile vă vor apărea mai devreme. Acelasi efect îl are și statul la solar.

img_4248

7.Produsele cosmetice

Un strat gros de fard, pe obrazul dvs, nu este în beneficiul pielii. Cosmeticalele care conțin grăsimi astupă, în timp, porii și atrag punctele negre. Chiar și soluțiile pe bază de alcool, folosite în lupta împotriva coșurilor, grăbesc îmbătrânirea.

img_4249

8.Nu dormiți pe burtă!

Dacă dorimiți pe burtă, cu nasul în pernă, vor apărea rodurile. Cel mai indicat este somnul pe spate.

img_4250

9.Un mediu prea cald.

Tendința este ca, odată cu venirea toamnei, să dăm drumul la radiatoare și să ne bucurăm de căldură. Căldura în exces usucă însă pielea. Nu înseamnă că trebuie să murim de frig. Dar un aparat care umidifică aerul este de dorit. Sau puteți pune, pur și simplu, pe calorifer prosoape ude, pe care să le schimbați periodic, când se usucă.

img_4251

10. Nu folosiți…paiul!

E adevărat că arătați mai sexy și vă protejați și dantura de la colorare, dar vă vor apărea ridurile verticale în jurul gurii. Și chiar și în jurul ochilor. Astfel de riduri apar și ca efect al fumatului.

img_4252

11. Mai puține grăsimi!

Dacă vreți să vă păstrați mai mult timp tinere, evitați grăsimile nocive. Cele sănătoase se află în pește, alune și semințe. Consumați pește cel puțin o dată pe săptămână!

img_4253
12. Nu stați cocoșate!

Această poziție prelungită ( mai cu seamă în fața computerului!) vă mutilează corpul și accelerează îmbătrânirea! Încep durerile de spate, ca urmare a suprasolicitării. Aveți grijă ca urechile, umerii și șoldurile să se regăsească pe același ax!

img_4254

Sursa: orer.am

Imagine reprezentativă: fishki.net