Frumusețe

Ritualurile de frumuseţe ale Cleopatrei

Cleopatra, regina Egiptului este recunoscută pentru ritualurile ei de frumuseţe naturale, pe care orice femeie care vrea să fie atractivă şi admirată trebuie să le urmeze. Cleopatra a sedus cu frumuseţea ei doi bărbaţi puternici: Iulius Cezar şi Marc Antoniu, iar numeroși alţii au scris, la rândul lor despre frumuseţea ei.

Am strâns pentru voi câteva din ritualurile de frumuseţe pe care Cleopatra le folosea în Palatul său egiptean:

1) Baie cu lapte şi miere.

cleop-baieUnul dintre cele mai cunoscute secrete ale Cleopatrei este baia cu „lapte şi miere”. Regina amesteca lapte de măgăriţă cu miere şi ulei de migdale. Este cunoscut faptul că, atunci când călătorea Cleopatra lua cu ea 2 măgari pentru a avea tot ce îi trebuie pentru baia miraculoasă.

Adaptând zilelor noastre, putem amesteca jumătate de cană de miere, cu 3 căni de lapte şi 5 linguri de ulei de migdale (puteţi folosi şi ulei de măsline). Turnaţi produsul obţinut în apă, bucuraţi-vă de o baie relaxantă şi veţi avea o piele catifelată.

2) Exfoliere pentru corp.

Pentru a creşte eficienţa băii cu lapte şi miere, servitorii Cleopatrei foloseau pentru masaj un exfoliant miraculos pentru corp.
Pentru acesta aveţi nevoie de: 2 linguri sare de mare şi 3 linguri smântână groasă. Amestecaţi bine, aplicaţi pe corp şi masaţi uşor, cu mişcări circulare. Aveţi grijă să lăsaţi crema obţinută să acţioneze minim 5 minute, apoi clătiţi.

3) Crema de faţă a Cleopatrei.

cleopatra-001Un alt truc de frumuseţe al Cleopatrei este crema specială pentru faţă.
Aveţi nevoie de:
2 linguri suc de aloe vera
4 picături de ulei esenţial de trandafiri
1 lingură lapte de migdale
2 linguri ceară de albine

Încălziţi uşor ceara şi uleiul de migdale până se topeşte, dar nu fierbeţi. Adăugaţi sucul de aloe vera şi uleiul de trandafiri şi amestecaţi. Opţional, puteţi adăuga capsule de Vitamina E. După ce se răceşte, puneţi într-un recipient din sticlă şi puneţi la frigider (se poate păstra până la o săptămână).

4) Mască revigorantă pentru faţă. 

Amestecaţi 2 linguri de argilă albă, 2 linguri de lapte, 1 lingură de miere şi o lingură de ulei de măsline. Aplicaţi această mască pe faţă pentru 10-15 minute, apoi clătiţi cu apă călduţă. Puteţi păstra la frigider această mască pentru câteva zile.

5) Mască hidratantă antiseptică. 

cleopatraIngrediente:
– 1 gălbenuş
– 1 lingură ulei de migdale
– 1 linguriţă de miere

Amestecaţi toate ingredientele şi aplicaţi pe faţă. Lăsaţi să acţioneze 10-15 minute. Această mască este revigorantă şi hidratantă. Pielea voastră o va adora! Aveţi grijă însă, să nu fiţi alergice la vreun ingredient.

6) Şamponul natural al Cleopatrei.

Frumuseţea părului Cleopatrei se datorează unor ingrediente naturale dintre care cel mai important este oul.
Amestecaţi 3 ouă cu apă şi spălaţi părul cu acest şampon natural, dinspre rădăcină către vârfuri, apoi clătiţi.

7) Tratament pentru păr cu ulei cald. 

cleopatra-002Pentru a reda strălucirea părului amestecaţi 2 linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de ulei de ricin. Încălziţi cele 2 uleiuri, la foc mic apoi aplicaţi pe lungimea părului. Înfăşuraţi părul într-un prosop şi lăsaţi să acţioneze 30 de minute. Apoi spălaţi părul şi aplicaţi balsam ca de obicei. Tratamentul cu ulei are efecte spectaculoase dacă este folosit regulat.

8) Tratament pentru păr deteriorat.

Amestecaţi 3 linguri de miere cu 1 lingură de ulei de ricin (sau ulei de măsline). Aplicaţi pe părul proaspăt spălat şi lăsaţi să acţioneze 10-15 minute, apoi clătiţi. Acest tratament redă strălucirea părului deteriorat.

9) Cleopatra folosea Apă de trandafiri pentru tonifierea tenului. 

Clătiţi tenul cu apă de trandafiri în fiecare dimineaţă şi seară. Puteţi, de asemenea, să pulverizaţi apă de trandafiri pe faţă, în zilele de vară călduroase, pentru hidratarea şi reîmprospătarea tenului.

10) Ingredientul secret al frumuseţii. 

Cleopatra ştia că frumuseţea fizică atrage întotdeauna privirile, iar inteligenţa joacă un rol important în comunicare. Dar ştia la fel de bine despre existenţa unui ingredient cheie al frumuseţii feminine: farmecul personal. Ea ştia că dacă vrei să fii irezistibilă şi cu adevărat frumoasă este foarte important să îţi dezvolţi încrederea de sine şi farmecul interior al unei doamne adevărate!

Sursa: beautyandtips.com
Foto credits: zumaworld.blogspot.ro, nashwabeauty.co.uk