Pe toți ne doare capul. Și la propriu, și la figurat. Motivele sunt multiple : de la somnul insuficient, problemele vieții de zi cu zi și conflictele cu cei din jur, dar mai ales de la problemele pe care le întâmpină funcționarea organismului nostru
Se pare că apariția migrenelor este legată de TIRAMINA, componentă a alimentelor fermentate.
Din cauza concentrației mari de proteine, cașcavalul ne ajută organismul să ne ridicăm imunitatea, să ne stabilizăm pofta de mâncare, constituie o bază pentru masa musculară, stimulează creșterea. Acest aliment are un conținut ridicat de calciu, care întărește oasele, ne ferește de carii și de aceea este recomandabilă introducerea lui în dieta celor cărora le lipseste acest element.
Durerea de cap cauzată de consumul de cașcaval este legată de prezența în acest produs a TIRAMINEI, care se dezvoltă în produsele fermentatr. In special cașcavalurile “cu mucegai” conțin multă tiramină, în brânza ceddar, parmezan, chiar și în mozarella. Tiramina este prezentă și în vinul roșu, măsline, nuci, avocado.
Persoanele predispuse la migrene trebuie să evite combinarea cașcavalului cu vinul, altminteri durerea de cap este garantată.
Pe lângă durere de cap, consumul de cașcaval poate provoca batăi puternice de inimă, transpirație, tremurul extremităților, dar si multe alte simptome.
În același timp însă, medicii nu recomandă renunțarea totală la cașcaval, datorită celorlalte beneficii ale sale.
Comentează