Sănătate

Incredibil! Mituri spulberate despre beneficiile sportului

Ultimele studii și cercetări ale oamenilor de știință finlandezi au infirmat teoriile potrivit cărora oamenii care practică mișcarea fizică sau diferite sporturi, trăiesc mai mult. Pentru a-și justifica concluziile, respectivii au efectuat cercetări folosind ca subiecți șobolani adulți. În concluzie, acel șobolan care a fost pus să facă mișcare, a murit mai devreme decât toți ceilalți. De aici devine clar că durata vieții nu depinde de sport, ci de genele dobândite de la înaintași.

In plus, mai există un mit pe care studiile științifice îl desființează cu succes : acela potrivit căruia practicarea sportului ne ajută să slăbim și să ne îmbunătățim starea de spirit. Mike Mosley susține că, dimpotrivă, sportul ne crește greutatea! Explicația este una cât se poate de simplă: după ce fac un efort considerabil, oamenii simt nevoia unei recompense, care, de cele mai multe ori, constă în ceva gustos, dar nu foarte sănătos. Și uite-așa se face că aportul de calorii devine mai mare decât arderea lor, prin sport. Din spusele cercetatorului finlandez rezultă că, și din acest punct de vedere, responsabilitatea o poartă tot genetica. Din acest motiv, mersul la sală nu satisface decât o mică parte din practicanți. Restul rămân dezamăgiți.

Însă pentru femei există totuși un factor care le-ar motiva să facă sport. Nu demult, tot oamenii de știință au stabilit ca o parte a femeilor, resimt orgasmul, în timp ce fac mișcare. Femeile chestionate susțin că acest lucru li se intâmplă în timp ce pedalează pe bicicletă sau folosesc ganterele. Încă nu s-a stabilit cauza acestui orgasm, cu atât mai mult cu cât niciuna din femeile cercetate a declarat că nu s-a gândit la sex în timp ce făcea sport, ci se concentra asupra mișcărilor pe care le avea de executat. S-a demonstrat, de asemenea, că orgasmul era atins în special în urma practicării unor exerciții fizice care solicitau mușchii abdominali și ai bazinului.

Iată, așadar, ultimele descoperiri în materie de mișcare fizică. Decizia însă de a o practica sau nu, vă revine în exclusivitate dumneavoastră!

Surse foto: lotos-kazan.ru, chaechka.ru, missbelle.ru