Diverse

În fața Coronavirusului… toți suntem egali! – Episodul 9

A mai trecut o zi…Fiecare a petrecut-o după cum i-a dictat conștiința. Unii – la datorie, pe baricade, altii – stând acasă, dar ajutand astfel, indirect, oprirea raspândirii virusului. Cum spuneam și ieri, mai există o categorie : iresponsabilii. Jemanfișiștii, exponenții categoriei “mie nu mi se poate întâmpla” , cei ce prin inconștiența lor, pun în pericol viața semenilor lor. În dreptul fiecărui om contaminat ( ca să nu mai vorbim de cei deja decedați ) există cate un astfel de iresponsabil. Ei ar trebui, zic unii,  impuscați….
Am continuat să-i caut însă  pe românii de 10, pe cei care ne-au fost eroi in atâtea și-atâtea emisiuni. I-am găsit pe mai toți extrem de îngrijorați, acționând cu prudență, respectând regulile. Și… încercand să-și coloreze cât de cât aceasta perioadă sumbră…Statul acasă devine mai greu, cu fiecare zi ce trece…

SANDA LADOȘI ( solistă) : Dupa cum știți,  nu sunt o persoană care sa iti trimită trei rânduri legate de ce fac eu acasă intr-o perioadă nu tocmai plăcută,  dar cu siguranță una care ne dă șansa să reflectăm la ceea ce trăim in acest moment –  o experiență fara precedent –  la vulnerabilitatea vieții si la importanța lucrurilor care ar trebui să ne guverneze existența. Eu sunt acasă, firesc, lângă copiii mei,  cum e si normal și incerc să ii protejez cum se poate mai bine nu de ceea ce se întâmplă acum, ci de ceea ce urmează, ca rezultat al evenimentelor in derulare. Tot ceea ce văd si aud din diverse surse de informare se bat cap in cap. Si aici ma refer la surse avizate, de specialitate, așa cum ne cer cei ce ne conduc.Că este un virus care bântuie in lume, asta este clar, dar că in această lume lipsește transparența si informatia reală asta este si mai clar. Ceea ce desprind din tot, este că inducerea temerii, fricii si dezinformarea reprezintă evident o preocupare a cuiva, ceea ce ma impinge, fără să vreau,  să cred că există un plan si că el este in desfasurare, chiar sub ochii nostrii. Sunt statistici care demonstrează că rata imbolnavirilor si a mortii e mult mai mare la nivel mondial din cu totul alte motive si nici decum din cauza acestui virus dar despre acelea nu vorbeste nimeni. Parca nici nu ar exista. Si atunci din nou fără să vreau mă duce gandul la BANI. Cine si ce are de castigat ca urmare a acestei crize? Raspunsul il vom vedea in perioada următoare chiar pe pielea noastră. Țineți minte când se vorbea că 1989 nu a fost o revoluție ci o lovitură de stat? E… acum e foarte clar. Tineti minte ca la NY 9/11 s-a spus că e un atentat terorist? E… acum se spune că problemele au plecat din interior… Asa vom auzi intr-o zi si de acest Coronavirus că a fost promotorul a ceva… ramane să vedem despre ce este vorba. Va doresc sănătate, iubirea sa va inconjoare inima si momentele acestea de liniște pe care le aveti aproape de cei importanti să le prețuiți cum se cuvine.

BOGDAN PAVLICĂ ( jurnalist Radio-Romania Actualitati) : Pentru mine, ca de altfel pentru toti cei care nu se opresc din lucru decat la pensie…sau cand ne “pensioneaza” Dumnezeu, lucrurile sunt clare! Prin tot ce facem,  trebuie sa venim in sprijinul oamenilor !! Trebuie sa-i convingem, prin puterea exemplului, sa abordeze un stil de viata adaptat vremurilor, conform celor indicate zilnic de catre autoritatile statului. Atunci, va fi bine ! Va fi bine si pentru noi, cei care zilnic (fie zi sau noapte) mergem la munca! E nevoie de stiri corecte, de entertainment de calitate…de suport pentru cei care au inteles ce au de facut in aceste vremuri dificile. Nu avem voie sa ne plangem, chiar daca am lasat parinti izolati in apartamente sau copii singuri in casa, copii frumosi si destepti, desi micuti…Copii care au inteles (pentru ca li s-a explicat corect) ca pana vine tata sau mama de la munca sau de la magazin, trebuie sa stea cuminti, in spatiul sigur al caminului lor. O sa treca si va fi bine daca vom fi uniti , responsabil…si prin urmare destepti !! Nu uitati ca deasupra norilor, soarele straluceste iar cand acestia se vor risipi,  ne vom bucura din nou de razele sale !!!

dr.MONICA POP : „Nu-mi place deloc această izolare. Nu e facută pentru mine si nici eu pentru ea. Pentru o persoană activă ca mine, e greu.
Sint „obligată” de cei din familie să ies cît mai putin. Spre deloc, ar vrea ei! Asta nu se prea poate. Stiu ca nu e bine, că am o imunitate mai slabă din cauza citostaticelor, ca am avut 4 interventii chirurgicale pentru o boala severă. Dar, meseria e meserie. Si multi alti medici au si ei tot felul de alte suferințe. Dar, sa nu ne lamentam, facem tot ce trebuie, ajutam cu tot ce putem si avem speranta ca va trece fara consecinte foarte grave.Cind? Cit mai repede! 3 luni?!? Mi se pare apocaliptic!!!
Din pacate, aproape toate discutiile din casă sau cu colegii si ptietenii, se invirt in jurul acestui subiect. Sotul meu e cel mai linistit. Si relaxat. Si optimist. Citeste tot timpul. Asta facea si inainte, doar ca nu-i ajungea timpul pentru cit ar fi vrut. Eu cred ca nimanui nu-i ajunge timpul.Ma gindeam cit de bine era daca s-ar fi putut ca bunica mea dragă, Mama Bună cum îi spuneam, sa fie in viata! Pentru ca mi-am reprosat si imi voi reproșa  mereu ca, din cauza timpului petrecut la spital (multe, multe garzi, etc), nu am avut destul timp sa stau cu ea, cel mai frumos si cel mai nobil om de pe pamint!Asa simpla cum era! Îi datorez mult, mult!

Altfel , facem ce trebuue si asteptam. Ce? Nu stim nici noi prea bine. Sanatate de la noi si de la destinul divin! Pentru toată lumea. Pt că e ,deja, PREA MULT!

ION HAIDUC ( actor) : 13 martie a fost ultima zi de filmare la serialul VLAD, a fost și ultima zi când am mai ieșit din casă! Luni 15 am coborât și am urcat până în teatru (distanța de la mine la teatru este de 25 de metri) pentru o ședință foto pentru site-ul teatrului Nottara. De atunci stau în casă! Aprovizionarea o face Alexandra! Am început să lucrez la un one man show și ma gândesc rand pe rand la piesele pe care le joc la teatru. Sunt 11 titluri dintre care 7 sunt roluri importante. Știi ca mie îmi place să gătesc……..e un bun prilej să mă super calific!!! Fac bunătăți!!! Între timp m-am pricopsit cu o criză de lumbago și ce crezi…….. exersez mersul aplecat (de voie de nevoie) pentru personajul Tony, din ultima mea premiera”La doi pași de Mulingar „!!! Adică, tot răul spre bine….! În rest, răbdare și ascultați indicațiile autorităților!!! STAȚI ACASĂ!!!

NICOLETA VOICA (solistă folclor) : Noi banatenii avem o vorba: “Va tzuc”, asa incep aproape toate postarile mele de pe facebook. Imi pasa de tot ce se intampla si mai ales imi pasa de voi, de toti. As face orice sa va ajut si de asta, acum cand toti avem nevoie de curaj si veselie, eu si sotul meu STAM ACASA dar nu stam, ci jucam, cantam, gatim, ne rugam  si facem scenete cu doua personaje dragute (Hexit si Hamandina). Toate acestea se regasesc zilnic pe pagina mea oficiala de facebook (Nicoleta Voica) si pe canalul meu de youtube (Nicoleta Voica-Bagiu). Am decis sa continui orele de canto pe care le tin individual,  dar majoritatea se desfasoara on-line. Am elevi din tara dar si din strainatate. Eu cred ca aceasta criza va face ca nimic din ce a fost pana acum sa nu mai fie la fel, si asta ne va aduce mai bine, prin mai bine nu inteleg neaparat mai mult, ci mai util pentru noi ca si fiinte umane. Recomand zilnic tuturor celor care isi pun nadejdea in Dumnezeu sa citeasca PSALMUL 90. O sa ii intareasca, asa cum ne intarestesi si pe noi. Doamne ajuta!

https://www.facebook.com/nicoletavoicaoficial/ 


VICTOR YILA ( actor) : Nu sunt obișnuit să stau acasă, dar…mă conformez! Repet melodiile din repertoriul meu, înregistrez cântecele noi, asta fireste, după ce termin cu treburile de serviciu , pe online.
Apoi profit să-mi exercit meseria de tată : ma joc un pic cu fetițele mele,  care dau semn ca se plictisesc. In rest, e ok si  … TOTUL VA FI BINE. Nu mor caii cand vor câinii, dar nici câinii, cand vor stăpânii!

Publicitate