Diverse

O lecție de viață de la un tata, pentru fiica sa

 

Vine o tânără la tatăl său si-i spune : 

— Tată, am obosit! Am o viață atât de grea, am atâtea probleme și atâtea greutăți, imi pare că înot mereu contra curentului, pur și simplu nu mai am puteri…Ce să fac?

În loc să-i răspundă, tatăl a pus pe foc trei oale identice, pline cu apă. Într-una a aruncat un morcov, în a doua – un ou și în a treia cateva boabe de cafea mărunțite. Peste ceva vreme, a scos din apă morcovul și oul și a turnat cafeaua într-o cească. 

— Observi vreo schimbare? – și-a întrebat el fiica. 

— Păi…morcovul și oul s-au fiert, iar boabele de cafea măcinate s-au dizolvat în apă. – a răspuns ea. 

— Nu, draga mea, este doar o abordare superficială. Privește : morcovul, inițial foarte tare, prin fierbere a devenit moale. Oul – fragil și lichid –  a devenit tare. Exteriorul lor nu s-a schimbat. Li s-a schimbat doar structura, sub influența unor factori externi identici și nu foarte prietenoși, respectiv apa clocotită.  La fel e și cu oamenii : cei în aparență puternici pot sucomba, pe când cei ce par fragili devin tot mai puternici. 

– Și cafeaua?…. – a întrebat fiica. 

— О! Asta e cel mai interesant : boabele de cafea s-au dizolvat complet într-un mediu nou și ostil și l-au transmformat pe acesta în ceva minunat : într-o băutură delicioasă și aromată.

Există oameni deosebiți care nu se schimbă în funcție de imprejurări, ci ei schimbă împrejurările, transformându-le în ceva nou și minunat, și îmbogătindu-și de pe urma lor experiența. 

sursa : 5sfer.com 

Femei de 10 pe Facebook