Diverse

În fața coronavirusului toți suntem egali – ep.24

Iată cum “acasă” a devenit cuvântul de ordine pentru toata țara. Ce spun eu? Pentru aproape toată planeta. Virusul ucigaș ne pândește pe la colțuri si negăsindu-i încă leacul, trebuie mai întâi să-i stopăm răspândirea. Iar “acasă” devine, în aceste condiții, “fortăreața” noastră, protectia noastră împotriva Răului.  Dar ce facem acasă? Ne lamentăm. Ne relaxăm. Socializăm. Ne adaptăm. Ne documentăm. Ne îngrijorăm. Ne amuzăm, făcând un dureros haz de necaz.
Ce fac însă vedetele? Văduvite de bunul lor  cel mai de preț – legătura cu masele – fac aceleași lucruri ca și noi. Căci, în esență, ele ne sunt asemeni nouă, întristându-se și bucurându-se de aceleasi lucruri, căutându-și linistea în sânul familiei și sperând la o cât mai grabnică însănătosire a planetei.

 Serialul nostru continuă, iată. Si din nou va privi, pe gaura cheii, în casele unor personalităti și vedete binecunoscute. Cum gestionează ele această perioadă complicată? Citiți și…inspirați-vă ! 

ALINA SORESCU ( solistă) : Odata cu inchiderea scolilor, am suspendat si eu temporar cursurile de muzica pe care le tin trupei mele “Picii lu’ Soreasca” si astept vesti mai bune pentru a reveni la normal. De cand stau acasa impreuna cu familia, imi indrept toata atentia asupra fetitelor mele. Am devenit un fel de educatoare a lor in aceasta vacanta fortata si toata ziua fac activitati care sa le mentina ritmul de la gradinita: scriem litere si cifre, coloram, decupam etc. Le citesc povesti si apoi confectionam marionete pentru a pune in scena propriile noastre variante ale povestilor. Cantam, facem decoratiuni pentru Pasti sau iesim afara in curte, ceea ce acum reprezinta un privilegiu.
Incerc sa vad si partea buna; sunt de parere ca cei mici sunt cei mai castigati in aceasta perioada pentru ca au parte de prezenta parintilor 100%.
Ascultand cu totii indicatiile autoritatilor vom trece si peste aceasta incercare.

DINU MAXER ( solist) : “Este incredibil ce lecție de viață ne este dat să trăim zilele acestea! Trebuie sa #Stamincasa și să dezvoltăm o altă rutină zilnică! Trebuie sa ne gandim la sănătatea noastră – a familiei la fiecare pas, la fiecare gest! Dar, optimist fiind din fire, am văzut doar lucrurile bune ale izolării: COPIII! Fetița noastră, Maysa, abia venită în familie, are nevoie de noi in fiecare moment. Andreas, băiețelul nostru, micul artist al familiei, ne readuce în copilărie cu fiecare lecție pe care trebuie sa o facă, cu fiecare joc, cu filmul animat pe care îl vedem împreună; tot împreună continuam sa facem si muzică: lectii de pian, piese noi și vorbim despre spectacolele din vara de la Majestic. În prima săptămână de la izolare, ne-a venit ideea sa compunem o piesa, cântată de el și dedicată tuturor copiilor care au înțeles că trebuie să #Stamincasa fiindca doar asa #Totulvafibine!
Va invitam sa o ascultați: https://youtu.be/tr-6ys9OQTk !

ALICE NĂSTASE ( jurnalist) : La început mi-a fost greu și m-am considerat prizonieră. Probabil că toți am trecut prin asta. Nu reușeam să mă descurc cu treburile casnice, mă simțeam umilită de spălatul pe jos de două ori pe zi, iar faptul că mi se părea că fac un lucru bun stropind cu clor în stânga și-n dreapta, l-a îmbolnăvit pe motanul nostru, Oreo, mi-a stricat câteva perechi de pantaloni și, zi de zi, buna dispoziție. Apoi am început să îmi impun să fiu calmă și bună cu mine înainte de toate, să schimb soluția de spălat pe jos și să îmi încep fiecare zi cu o meditație de 15-20 de minute. Pur și simplu asta, întoarcerea în mine însămi și în pacea inimii a schimbat totul pentru felul în care am început să văd lucrurile și să trăiesc realitatea fiecărei zile. Am priceput – nu e nicio filozofie, n-am descoperit eu asta, dar am simțit pe propria mea piele și pe propria-mi dispoziție!- că noi decidem dacă ne e bine sau ne e rău. De atunci, am înlocuit programul de odinioară cu treburi obligatorii cu unul strict, în care distracțiile sunt obligatorii. În fiecare zi meditez sau practic respirația conștientă, mă cremuiesc din cap până-n picioare și îmi pun măști pe față, citesc minim 20 de pagini și dansez, iar seara vedem neapărat o operă, căci sunt niște splendide transmisii de la marile opere ale lumii, hoinărim printr-un muzeu sau vedem un film bun de tot. Sigur, au rămas și treburile, adică fac curat, pun masa, spăl rufe – dar am cerut ajutor și, după ce am ridicat nițel tonul, am smuls niște promisiuni, așa că îl și primesc zi de zi. De scris, la fel ca înainte, scriu zilnic, fie pentru site-ul nostru, revistatango.ro, fie pentru blog, fie pentru romanul la care lucrez… Și mă rog. Mult. Din tot sufletul. Nu în fața icoanei neapărat, chiar și așa, în fața unei cești bune de ceai sau de cafea. Dar știu că rugămintea mea e auzită, așa că azi, după a treizecea zi de izolare, vă promit tuturor că o să fie bine.

NICULINA STOICAN ( solistă folclor) : Stau acasă și încerc să mă adaptez la alt ritm de viață.Fără să fiu veșnic pe drumuri,fără nopți nedormite!.Gătesc,curățenie,ies cu animăluțele de companie(eu am mai multe)mă uit la filme,îmi verific texte noi și melodii,petrec mai mult timp cu bunica și soțul meu(pt ca băiatul meu e la București)❗️

MARIA RADU ( solistă) : Intotdeauna am vazut partea plina a paharului din tot ce mi s-a intamplat in viata…asa ca aleg si acum sa fac acelasi lucru. Studiez la chitara…citesc foarte mult….meditez..aleg sa nu stau in stres si frica…aleg sa amplific pozitivul si nu negativul…. aleg sa imi bucur sufletul cu muzica buna, filme bune, fac pilates… si imi destresez prietenii prin puterea exemplului…si cand ies afara sa imi cumpar cele necesare ma uit la cer si la copaci si multumesc pentru tot ce sunt si pentru tot ce am…

AUREL MOGA ( solist ) : În această perioadă îmi încarc bateriile cu melodii noi…..urmăresc știrile, filme. Altceva?…Vorbesc cu copiii zilnic, citesc romane – în principiu, fac ceea ce nu am mai făcut de mult timp , datorită vieții ăsteia,  pe repede-nainte. Dumnezeu are grijă de noi!

Uscatoare rufe