Diverse

Iată de ce persoanele inteligente iubesc ironia!

yourtango.com

Sunt persoane care spun că ironia este un mod de a răni oamenii sau un mecanism de apărare al ființei umane. Studiile au demonstrat însă că pesoanele care îndrăgesc și folosesc ironia, în mod frecvent, sunt inteligenți. Iată 10 motive care arată că sarcasmul este un lucru grozav.

1. Ironia ne ajută să cunoaștem oamenii mai bine.
Conform psihologilor de la Universitatea Haifa “a înțelege starea de spirit și emoțiile altor persoane este strâns legat de abilitatea noastră de a înțelege ironia.”

prietena2. Ironia este semn de inteligență
Studiile arată că mintea noastră trebuie să lucreze mai repede pentru a înțelege ironia. Ceea ce înseamnă că oamenii ironici au o minte ageră.

3. Ironicii sunt foarte buni la rezolvarea problemelor. 
Când mintea lucrează la cote ridicate, înseamnă că acea persoană poate găsi soluția la o problemă mai repede decât ceilalți. Așa că dacă sunteți într-un impas, știți la cine să apelați pentru ajutor!

4. Dețin controlul asupra abilităților de comunicare.
Lingvistul McAllister College declara că sarcasmul este aproape principalul limbaj în societate modernă. Persoanele ironice sunt întotdeauna în centrul atenției așa că nu trebuie să stea pe margine și să se plictisească.

5. Ironicii sunt rezistenți.
Sarcasticii sunt suficient de deștepți încât să nu pună totul la suflet. Ei nu doar că pot ține piept oricărei confruntări dar pot provoca la rândul lor alte persoane. Este greu să îți imaginezi o astfel de persoană jucând rolul de victimă, nu-i așa?

6. Ironia este utilă pentru sănătatea noastră mentală. 
Studiile făcute de neuropsihologii de la Universitatea din California au arătat că imposibilitatea de a răspunde ironic poate fi un semnal de alarmă referitor la apariția unei boli mentale. Pentru a ne menține sănătoși avem nevoie de remarci sarcastice cât mai frecvente.

Girlfriends having lunch outdoors7. O persoană ironică își poate ajuta prietenii sau rudele să devină mai deștepte.
Comunicând în mod frecvent, persoanele ironice încep să îi influențeze și pe cei din jur. Așa că este de preferat să aveți \n jurul vostru persoane ironice pentru a vă stimula inteligența.

8. Experții în ironii te pot doborî cu un cuvânt.
Amatorii de ironii nu au adversar în lupta cuvintelor. Dacă cineva îi va jigni, va regreta profund. Uneori cuvintele rănesc mai mult decât pumnii și bastoanele.

9. Te pot insulta și determina să râzi în același timp.

10. Au prieteni care îi iubesc cu adevărat
Ironia poate deveni o provocare pentru prietenie. Nu toată lumea poate accepta un șir neîntrerupt de glume și remarci răutăcioase. Probabil este greu să fii prieten cu o persoană ironică, dar cu siguranță este amuzant. În special după un timp, când poți face schimb de glume pe care nu le înțelege nimeni, în afară de voi.

Sursa: Brightside.me
Sursa foto: yourtango.com