Femeia hai-hui

Iată cum arată astăzi nepoata de 45 de ani a lui Stalin

Unica fiică a lui Stalin, Svetlana Allilueva, s-a născut în anul 1926. Mama ei, Nadejda Allilueva, s-a sinucis când fetița avea 6 ani. Din acest motiv, nu se poate spune că relațiile Svetlanei cu tatăl său au fost din cale-afară de cordiale. Fiica îl blestema deseori pe Stalin, după care regreta și-și cerea iertare.

img_3931
Cât timp a trăit în Uniunea Sovietică, Svetlana a fost măritată de două ori. Din fiecare căsnicie a rezultat câte un copil : un fiu, Iosif și o fiică – Ecaterina. În anul 1966 Svetlana a fugit din URSS în Statele Unite, abandonându-și ambii copii.

img_3932
In SUA Svetlana s-a căsătorit cu arhitectul William Peters și, în anul 1971 s-a născut fiica lor Olga. După un an soții s-au despărțit, dar fiica lui Stalin și-a păstrat numele soțului.

Olga a fost educată în spirit american. La un moment dat, ea și-a rugat mama să-i schimbe numele în Chrese, după eroina unui popular sitcom american. Astfel că nepoata lui Stalin a devenit Chrese Peters.

img_3935

Svetlana și fiica sa s-au tot mutat dintr-un loc în altul. De regulă, aceasta se întâmpla în noiembrie, luna în care s-a împușcat Nadejda Allilueva, bunica sa și soția dictatorului. Toate aceste mișcări în spațiu au influențat psihicul lui Chrese. Ea a ajuns să urască călătoriile și refuză și acum să se apropie de oameni, pentru a nu suferi la despărțire.

Împreună cu mama sa, Chrese a strabătut întreaga Americă, dar a locuit o vreme și în Marea Britanie, ba s-a și întors pentru o vreme în URSS! Deși au fost primite aici cu brațele deschise, nu au reușit să se acomodeze și , peste doi ani, s-au întors în Marea Britanie.

Svetlana și Chrese obișnuiau să se certe foarte des. Se pare că numai după ce mama sa a trecut în neființă, fiica a realizat cât de mult își iubea, de fapt, mama. Pe mâna ei se poate observa un tatuaj cu textul ” Dear Mommy” , iar poza de profil, pe Facebook, a fost, multă vreme, poza mamei sale. Sub ea, Chrese a scris : ” Punând aici poza mamei nu fac decât o încercare măruntă de a fi măcar un strop din cât de măreață a fost ea. Mi-e foarte dor de ea și am mare nevoie de ea”.

img_3936

La vârsta de 16 ani, Chrese s-a măritat cu prietenul ei, al carui nume de familie era Evans. După doi ani s-au despărțit , iar Chrese s-a mutat la tatal său, în Wisconsin și, pentru 25 de ani a… dispărut de pe ecranele radarelor. Acum Chrese Evans are 45 de ani și locuiește in SUA, în orașul Portland. Singurele sale ființe apropiate sunt cățelul Spart și prietenul său cel mai bun, hair-stilistul Gino.
Judecând după mesajele din rețelele sociale, Chrese nu se prea poate lăuda cu realizările sale. Anul trecut, ea a postat următorul mesaj ironic : ” Da, câinele meu are o asigurare de sănătate mai bună decât a mea” . În acea perioadă, Chrese a fost diagnosticată cu cancer la sân, iar asigurarea sa nu a reușit să-i acopere tratamentul, drept care femeia a fost nevoită să-și adune banii necesari cu ajutorul internetului.

img_3933
A existat o perioadă în care nepoata marelui dictator nu avea bani nici măcar pentru a-și cumpăra mâncare pentru câinele său, însă totul s-a terminat cu bine. După o cură de chimioterapie, Chrese a început să se vindece. Ea s-a întors la muncă, iar acum deține un mic magazin, care vinde obiecte vintage și second-hand.
Lui Chrese nu-i place să i se amintească de bunicul său și evită orice contact cu ziariștii. După o ultimă solicitare a acestora, Chrese nu numai că i-a refuzat categoric, dar si-a și sters contul de pe Facebook.

Sursa: snob.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate