Diverse Femei de 10 Femeia hai-hui

“Nemțoaicele? Urâte, masculine, carieriste si gospodine de doi bani!”

Există un stereotip foarte răspândit: cică nemțoaicele ar fi urâțele, masculine, carieriste înăscute și gospodine proaste. E timpul să dărâmăm aceste mituri prostești.

* Aspectul exterior
În Germania locuiesc cca 40 mil. de reprezentante ale sexului frumos, fiecare fiind diferită una de cealaltă. E absurd deci să consideră, toate nemțoaicele ca fiind la fel, adică urâte. Mai mult, ele sunt chiar foarte frumoase. Probabil că această idee preconcepută s-a născut datorită faptului că atitudinea față de frumusețe diferă foarte mult în Germania, față de țara noastră. În Germania femeile nu-și pun pe ele tone de fard, pentru a-și sublinia trăsăturile. Machiajul lor are culori naturale si este foarte discret. Coafurile – la fel, nu sunt deloc sofisticate. Criteriul e simplu : părul trebuie să fie curat și să nu-ți intre în ochi. Saloanele de manichiură și pedichiură cam somează, iar unghii lungi n-o să vedeți decât la emigrante! Concluzia este una singură: pentru nemțoaice cuvântul de ordine este comoditatea.

*Respectul de sine. Această calitate rezultă din precedenta. Nemțoaicele sunt sigure pe ele și le lipsesc cu desăvârșire complexele. În Germania numărul femeilor este mai mic decât al bărbaților, de aceea ele nu trăiesc cu teama ca nu au suficienți bărbați, din care să aleagă. În același timp, nu există nicio idee preconcepută despre vârstă. O femeie poate fi extrem de populara și la 20 de ani, dar și la 40. Siguranța de sine se manifestă atât în felul cum arată, cât și în felul cum se poartă. Ele își cunosc drepturile și nu depind nici de părerea celor din jur și nici de portofelul soților. Își obțin singure ceea ce au nevoie și luptă pentru egalitate. În plus, nu-și vor jertfi niciodată interesele pentru a-și întemeia o familie sau a face copii.

 

*Caracterul

Mulți le consideră pe nemțoaice rigide, tăcute și firi închise. Ce prostie – să pui semnul = între toate reprezentantele sexului frumos ale unei nații! Firește, între nemțoaice există și firi vesele, jucăușe, și gfemei serioase, de carieră, și prostuțe drăgălașe. Un singur lucru este adevărat : sunt mult mai reținute decât noi. La orice factor de stres reacționează mult mai cumpătat. În Germania funcționează cu totul alte legi ale spațiului vital. Aici oamenii nu se simt datori să-și împărtășească emoțiile decât unor persoane foarte apropiate.

 

*Familia

Și relația față de familie comportă o mare diferență față de tradiția la noi. Nemțoaicele nu se gândesc la măritiș decât atunci când stau pe propiile picioare și când sunt gata să aibă copii. Se căsătoresc după 30 de ani si fac copii numai atunci când au cu ce să-i crească și pot să se ocupe de educația lor. În Germania nu există obiceiul ca părinții să locuiască mult timp cu copiii și să păstreze legături atât de strânse ca la noi. Dacă o nemțoaică nu simte nevoia să se căsătorească, n-o va face niciodată “pentru că așa trebuie”.

•Profesia, cariera și banii

Sunt ultimele pe listă, dar unul din punctele de bază care le caracterizează pe femeile din Germania. Cariera și dezvoltarea personală sunt foarte importante pentru ele. Ele reușesc să le îmbine pe toate: serviciul, hobby-ul și educația copiilor. Uneori ai impresia că pentru nemțoaice nu există “nu se poate”. Ele sunt în măsură să depășească orice greutăți. Din punct de vedere al relației lor cu banii, nemțoaicele sunt foarte pragmatice și raționale, îsi drămuiesc riguros veniturile și știu să adune bani pentru investiții cu adebvărat importante.
Există , firește, și aici un mic procent de nemțoaice obsedate de shopping, de diete, de machiajul strident și trendurile modei. Există și aici femei care se mărită foarte devreme , fac copii si se dedică familiei, la fel cum există și femei pasionate de aventură.

Sursa : germanylife.ru

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • utile informatiile,dar interesul romanilor de a se casatori cu o nemtoaica,este scazut. suntem mult mult mai calzi si mai sociabili.

Uscatoare rufe