Când prietenii mei, Ciprian și Carla m -au invitat să descopăr proiectul lor de suflet, adică investiția lor într-un resort în Delta Dunării, am spus automat un „Da” din toată inima. O dată pentru că îmi sunt prieteni, în al doilea rând pentru că sunt profesioniști și pun suflet în fiecare lucru pe care îl fac și nu în ultimul rând, pentru că iubesc tot ceea ce are de oferit Natura, cu atât mai mult Delta Dunării, o minune creată fix pe meleagurile noastre.
Perioada s-a pupat la fix cu Sf.Elena și am prins ocazia să o invit pe mama mea, oferindu-i un cadou de ziua numelui ei.
Alex, nepoțelul meu, care nu a mai fost în Deltă până acum și nici cu barca, nu putea lipsi din această excursie.
Drumul pitoresc până la Murghiol a scos exclamații de uimire iar bărcile aliniate ca să ne conducă până la Gulliver Delta Resort au fost „cireașa de pe tort”. Toți invitații, cu mic cu mare, cu bagaje și tot calabalâcul, s-au îmbarcat în șalupe și au exclamat de plăcere mixată cu adrenalină.
Sosirea ne-a fost stropită cu țuică și unsă cu icre de pește proaspăt din Deltă. Același pește fierbea în cazanul cu borș și stătea fript în oalele cu mujdei de usturoi și mămăligă.
Resortul cu debarcader și pontoane plutitoare, cu sălcii plângătoare și flori înmiresmate, cu piscină albastră și hamace prinse în copaci ne-a luat piuitul. Pe fondul sonor realizat de broaște, un cuc și alte viețuitoare, nu se simțea nevoia ca noi să mai grăim ceva.
Ne-am revenit repede și ne-am cazat în camerele primitoare. Când am deschis geamul, am privit direct spre un cuib plin cu berze și puii lor. Natura era la ea acasă.
Resortul se află pe bratul Sf.Gheorghe, în satul Uzlina, alături de alte resorturi pitorești. Traficul de mașini este înlocuit de cel cu bărcile care șerpuiesc pe apa strălucitoare, ghidate de „mâinile” salciilor ca niște polițiști răbdători…
Ce să va mai povestesc… las imaginile să vorbească. Eu îmi voi continua aventura în Delta Dunării pe www.danasavuica.ro
Apropo, Vania, un localnic ucrainean plin de povești și secrete ale Dunării, ne-a spus că numele de Murghiol vine din limba turcă și înseamnă „apă violetă”. Așa e… în acest loc apa are reflexii violete și să vedeți ce apus de soare am filmat….?
Va urma!
Comentează