Nutriție

Ghimbir şi lămâie – combinaţia perfectă pentru pierderea în greutate

Ghimbir-ul este o rădăcină cunoscută în toată lumea pentru proprietăţile ei curative, în special cu rol antiinflamator şi benefic pentru sistemul digestiv. Această rădăcină este folosită în formulele pentru slăbit întrucât proprietăţile ei ajută la pierderea în greutate. Nu doar îmbunătăţeşte funcţiile digestive dar ajută la accelerarea metabolismului, ceea ce duce la arderea grăsimilor şi caloriilor.

Pe de altă parte, lămâia, prin conţinutul crescut de Vitamina C, este un antioxidant puternic, ajută la detoxifiere, luptă cu retenţiile de lichide şi reduce balonările abdominale.

Cum este posibil să slăbeşti cu ghimbir şi lămâie?

Dacă ţinem cont că ambele ingrediente ajută la detoxifiere şi acţionează asupra grăsimilor, ghimbirul şi lămâia, împreună sunt considerate formula naturală pentru slăbit care poate ajuta în dieta voastră de slăbit. Vă împărtăşim câteva reţete care vă vor ajuta în lupta cu kilogramele.

ceaiCeai de ghimbir şi lămâie

Fierbeţi o cană de apă şi luaţi-o de pe foc. Adăugaţi o linguriţă de ghimbir şi lăsaţi 5 minute la infuzat, cu vasul acoperit. Adăugaţi apoi zeama de la o lămâie şi beţi. Este recomandat să consumaţi înainte de micul dejun.

Limonadă cu ghimbir şi lămâie
Preparaţi limonada după reţeta clasică, fără să o îndulciţi cu zahăr. Adăugaţi o lingură de ghimbir măcinat, iar dacă vreţi puteţi adăuga şi câteva frunze de varză tăiate mărunt. Aceasta va întări efectul detoxifiant. Consumaţi de preferat înainte de micul dejun.

Dressing de ghimbir şi lămâie 

Curăţaţi o mână de ghimbir de coajă şi mixaţi cu sucul de la o lămâie. Adăugaţi acest dressing în salată.

lamaieAlte beneficii ale ghimbirului şi lămâii

    • Este bun pentru circulaţie şi acţionează împotriva colesterolului rău (LDL).
    • Întăreşte sistemul imunitar. Datorită acestui lucru ţine departe răceala, problemele respiratorii, infecţiile, laringitele.
    • Vitamina C şi antioxidanţii din componenţa celor 2 menţin pielea sănătoasă, tânără şi hidratată.
    • Această combinaţie este perfectă pentru lupta cu problemele digestive precum indigestia, tranzit intestinal lent, retenţia de lichide.  Dacă însă suferiţi de gastrită nu este recomandat să folosiţi cele două produse.

Ţine-ţi minte!

Dacă vreţi să slăbiţi, pe lângă ghimbir şi lămâi, în orice variantă vreţi, trebuie să urmaţi o dietă sănătoasă, fără mâncare tip fast-food, făinoase, grăsimi. De asemenea trebuie să faceţi mişcare şi să beţi cel puţin 2 litri de apă pe zi. Dacă urmaţi acest stil de viaţă, veţi observa rapid cum scăpaţi de kilogramele în plus.

Sursa: steptohealth.com
Foto: www.healthydietbase.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate