Ea și El

Forță vindecătoare a îmbrătișărilor

 

Cercetările întreprinse de oamenii de știință în ceea ce privește îmbrățișările dintre două ființe umane, au demonstrat că acest contact fizic ne face să ne simțim mai bine și, in general, are o influență pozitivă din punct de vedere psihologic, putând chiar să genereze efecte fiziologice. In zilele noastre, datorită extinderii comunicării virtuale, am ajuns să-i privim tot mai rar în ochi pe cei dragi și să ne manifestăm grija față de ei. .

Pentru marea majoritate a oamenilor, îmbrățișarea reprezintă un gest de susținere, de apropiere și o modalitate de a ne exprima sentimentele. Ceea ce mulți dintre noi nu știm, este că îmbrățișările ne influențează în mod direct starea de sănătate. Iată cum :

1. Îmbrățișările ne îmbunătățesc sistemul imunitar
Persoana care este îmbrățișată mai des, se îmbolnăvește mai rar. Prezența celor dragi alături și susținerea lor prin îmbrățișări poate grăbi procesul de vindecare.

2. Îmbrățișările ridică nivelul stimei de sine
Fiind îmbrățișat, te simți mai sigur pe tine și ai încrederea că totul va fi bine.

3. Îmbrățișările diminuează stresul
Atunci când ești stresat, lasă-te îmbrățișat decei dragi. Mai mult decât atât, îmbrățișările au un efect pozitiv și pentru persoanele depresive.

4. Îmbrățișările sunt esențiale supraviețuirii
Încă din copilărie, ni se demonstrează dragostea prin îmbrățișări. Acestea ne și fac fericiți. Absența acestora ne face să ne simțim triști și singuri.

5. Îmbrățișările sunt, la urma urmei, un gest de recunoștință
O îmbrățișare oferită la timp poate salva o relație, o prietenie, până și o viață. Îmbrățișați și lăsați-vă îmbrățișați mai des.

6. Îmbrățișările au aceeași forța ca și meditația și râsul. Ele ne învață să traim clipa și generează în interiorul nostru un șuvoi de energie. Acest simplu gest de unește inimile, simțurile și respirația!
Sursa : dinamica-zhizny.ru