Acasă la mine Raiul de acasă

Fluturi în stomac

5Noii vestitori ai primăverii sunt fluturii. O cămașă, un plic lejer sau chiar decorațiunile din casă pe care parcă s-ar fi așezat vietățile cu aripi ca de hârtie îți vor înveseli aceste zile capricioase. Pășește înconjurată de un roi de fluturi pe stradă și transformă-i în invitații tăi nelipsiți de la micul dejun!

Gingașe și colorate, aceste mici spirite libere mângâie văzduhul cu aripile lor. Poeții i-au prins între rânduri, pictorii i-au oprit în loc pe pânză, iar artizanii Lenox i-au încremenit în marea albă de porțelan.

 

portelanPovestea porțelanului alb începe cu mii de ani în urmă, în provincia Zhejiang. Aici a prins contur, dintr-o pastă de caolin arsă la temperaturi foarte mari. Drumul mătăsii este cel care a deschis calea porțelanului către bătrânul continent, unde a fost primit și păstrat ca o extravaganță la curțile regale. Curând a devenit aproape o modă, iar încoronații se întreceau între ei cu obiectele pe care le cumpăraseră. Atât de fascinați au rămas europenii de pereții translucizi ai acestor vase, încât au încercat în repetate rânduri să descifreze tainele făuririi lor, dar au reușit abia în anul 1709.

3Asemeni unui fluture, porțelanul este grațios și semiopac ca aripile lui formate din straturi subțiri de tot. Mai mult, piesele din porțelan prind viață la căldură, așa cum fluturii au nevoie de soare pentru a-și putea lua zborul. Pe când însă fluturele se metamorfozează din larvă în duh efemer, porțelanul se preface din argile în bijuterie cu viață lungă.

portelanÎn amintirile noastre din copilărie joacă și acest personaj curtenitor, porțelanul. Că era comoara bunicii cu strășnicie păzită și adusă în lumina sufrageriei numai când își primea musafirii simandicoși, că era darul dat mai departe în familie, dar la fel de interzis năstrușnicilor casei sau pocalul din care degustam doar la zile de sărbătoare șerbet, dulceață de casă ori alte bunătățuri, porțelanul rămâne moștenirea de suflet a multora dintre noi.

Acum, privește vitrina din dining ca pe un muzeu personal în care să expui piese mix&match pe gustul tău din colecția Butterfly by Lenox. Le alegi după culori, modele întruchipând feluriți fluturi și flori, câte dorești, pentru un brunch cu fetele sau un prânz romantic în doi, poate chiar un picnic. Pentru mai multe informații vizitați pagina noastră de Facebook: www.facebook.com/lenoxro

Hai să prindem fluturi,

DS

Etichete