Ea și El Pe canapea

Fii tu ploaia ei de stele…

I-ai fi dat și soarele, nu doar luna. Oricum nu ar fi avut ce să facă cu ele. S-ar fi uitat la ele ca „proasta”, in timp ce tu uitai să te mai uiți in sufletul ei. Ea nu și-a dorit decât să fii tu ploaia ei de stele. Ai fi plimbat-o și prin țări străine, uitând că ați ajuns, voi doi, niște străini ai inimii. I-ai fi luat ultimul model de telefon, uitând s-o suni de ziua ei. O mie de buchete și flori presărate in pragul dormitorului ei, uitând că ea e floarea pe care zilnic trebuia s-o uzi.
I-ai fi luat și o mașina scumpă, uitând s-o plimbi printre gânduri și atingeri blânde. Căci autostrada voastră e acum in lucru. Plină de gropi in care amândoi vă rupeți ființa. I-ai fi luat și diamante scumpe, uitând că ea e piatra rară pe care ai descoperit-o atât de greu. Acum ai aruncat-o într-un buzunar găurit de timpuri acre și incerte. Cu riscul de-a o pierde in pauzele in care uiți de ce ai ales-o.
I-ai fi luat o vilă cu piscină, să-și spele trupul firav prin apele ce curg șiroaie peste aceleași vorbe ce nu își mai găsesc ecoul. I-ai fi luat cercei, să-i pui pe rând, in urechile ce nu te mai aud. Căci ochii la care acum te uiți, tu trebuia de mult să ii săruți… tăcere.
I-ai fi luat totul, uitând că ea nu avea nevoie decât de tine și de timpul tău. Un timp apus acum ce naște monștri. Acum i-ai lua palmele și i le-ai pune in ale tale. Deși ea tremură atunci când n-o asculți.
Căci uneori e prea târziu pentru regrete. Alteori, regretele sunt singurele ce rămân printre cuvinte aspre, fum și-un dor nebun.

Tu ai achiziționat cartea Rai și Iad în iubire?
Alătură-te celor peste 25.000 de cititori.

carte

VEZI DETALII

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.