Show TV

Femeile de 10 și Bărbații de 10 s-au distrat pe cinste, la încheierea de sezon!

Pentru o echipă de televiziune – “familia de la serviciu”, cum îmi place mie s-o numesc – un final de sezon e ca un soi de final de an pentru o familie obișnuită, ca ale voastre. E prilej de răsuflare ușurată, prilej de bilanțuri, de concluzii și de planuri de viitor. Și, firește, ca la un final de an care se respectă – prilej de paranghelie! Fiind vorba de televiziune, și încă una publică, o paranghelie (mai cu seamă televizată!) nu poate fi lăsată la voia întâmplării, a lui Bachus și a dezmățului general: ea trebuie să fie rafinată, să adune oameni aleși, muzică bună, glume civilizate, distracție cumpătată. Într-un fel, am definit ceea ce s-a întâmplat ieri, în “ograda” noastră, a Femeilor și Bărbaților de 10!

Sezonul s-a încheiat (oleacă mai devreme pentru noi, pentru că noi l-am și început primii!) și am considerat oportun să marcăm acest lucru printr-un “garden party” televizat, chiar dacă o ploaie nărăvașă a transformat “grădina” în “platoul de televiziune”. Scenograful Iurie Moroianu a transformat studioul de televiziune într-o elegantă sală de recepție, iar noi, cu ultimele puteri ce ne-au mai rămas după cele câteva sute de emisiuni live transmise zilnic, ne-am transformat în gazde pentru cele câteva zeci de personalități invitate – o mică parte, în fapt, a  celor ce ne-au trecut pragul, în cele câteva luni de viață. Mai o gustare, mai un suc, pe furiș și un pahar de vinișor de Cotnari, iar pentru abstinenți – o înghețată Nirvana, mai un șlagăr menit să încingă ringul de dans, mai o glumă, mai o amintire, preț de două ore echipa noastră a scos untul din invitați, transformându-i din oaspeți, în personaje principale și făcând din ultimele noastre ediții – cea de ieri și cea de azi – un prilej de sărbătoare, petrecută alături de oameni dragi, frumoși și talentați.

Am tras cu coada ochiului către “copiii mei”. I-am văzut râzând și dansând, și pentru o  clipă am stat în cumpănă, neștiind dacă erau așa, pentru că îi instruisem la ședința din ziua precedentă, să fie ei cei care dau tonul și instigă lumea la  distracție, sau pentru că chiar se simțeau bine! Sper, din suflet, să fie așa, pentru că merită cu prisosință, pentru că numai eu știu cât i-am chinuit un sezon întreg (nu sunt chiar cel mai blând șef cu putință!). Singurii care n-au reușit să profite de petrecerea generalizată au fost cei care au asigurat transmisia directă a evenimentului – Carul 8 (în care regiziorul artistic  Luminița Dumitrescu și cel de montaj – Lucian Bujor s-au întrecut pe ei înșiși în a reda dinamismul întâmplării noastre) apoi cameramanii (Dragoș Ionescu a fost chiar evidențiat, la scenă deschisă, ca neavând nicio absență de la emisiunile întregului sezon!), apoi Pițigoiul nostru drag – directorul de imagine, echipele de sonorizare și electrică, ilustratorul muzical Camelia Vasile, regizorii de platou – Silviu și Adi, teleficarea, mașiniștii, costumierele, și toți ceilalți “nevăzuți” ai muncii în televiziune. Am ținut să-i trec în revistă, pentru că, alături de ei am murit și reînviat de atâtea ori, în fiecare dimineață, sub ochii dumneavoastră.

Dar, bref, noi contăm mai puțin (de aici ne vine leafa, până la urmă 😊!), importanți au fost ceilalți, de fapt importantă a fost atmosfera aceea de relaxare și bucurie, pe care au reușit să o creeze, total nepremeditat și neregizat, invitații noștri.

Deși dansul meu și al lui Mircea a fost în permanență stresat de ceea ce aveam de zis/anunțat/făcut în fiecare moment, am reușit să trag cu coada ochiului către fiecare din cei prezenți, ceea ce mă face să pot formula o  mică “analiză” a situației…de pe teren! 😁

 • Mircea, deși mai lent și mai sobru de felul lui, s-a dovedit a fi un excelent dansator și ne pare bine că am reușit să-l extragem din bârlogul Știrilor și să-l readucem în cel al divertismentului!
 • Corina Chiriac a fost, este și va fi un excelent om de echipă, a fost într-atât de tonică, încât, dacă șampania ne-a lipsit, a compensat-o excelent Corina!
 • Actorul Florin Zamfirescu a fost cuminte și minunat, iar Ștefana, frumoasa sa fiică, nu l-a scăpat din ochi, fiindu-i parcă teamă să nu i-l răpească vreuna din frumoasele făpturi din peisaj
 • Crina Matei – sexy ca de obicei, a fost unul din sufletele petrecerii, băgând mai toți masculii în boală!
 • Bogdan Stanoevici și  Sanda Ladoși au imprimat o melodie special pentru această ocazie și au părut că s-au distrat de minune, chiar dacă… erau în timpul serviciului! Una peste alta, le doresc celor doi directori de la Circul Globus să aibă parte de o echipă la fel de grozavă cum este cea de la “Femei de10, Bărbati de 10” !
 • Colega noastră Iuliana Marciuc și compozitorul Mihai Alexandru și-au continuat buna conlucrare, născută la recentul Eurovision
 • Medicul nigerian Laurence Nwabudike a fost pata de culoare a întâlnirii. Mamă, ce l-am mai dansat pe piesa “Huța-huța” a lui Daniel Iancu!
 • Luminița Anghel, distinsă ca de obicei, puțin încurcată de tocurile prea mari, a stat cumințică dar veselă, la masă, nerefuzând niciun doritor de “selfie-uri cu vedete de top”!
 • Adriana Trandafir, zăpăcită  ca de obicei, nu a scăpat de improvizații pe teme date – fiind investită în funcția de nevastă înșelată de mai tinerelul soț (Silviu Biriș) cu menajera sexy Crina Matei. S-a descurcat de minune în “simularea” noastră live
 • Adrian Romcescu s-a tot plâns de căldură, dar nu a scăpat de a fi dansat de doamnele și domnișoarele de toate vârstele: succesul său este nemuritor!
 • Monica Tatoiu a fost ca de obicei: elegantă și vorbăreață. Mai puțin zbânțuită, din motive de aparat locomotor
 • Familia Chiurciu – cei mai activi sponsori, au dansat și au glumit non-stop
 • Dan Helciug a fost un petrecăreț “la înălțime”, și la propriu, și la figurat” încercând ( la comandă, e drept) s-o cucerească pe frumoasa Alexandra Velniciuc
 • Puțin încorsetat de prezența în peisaj a tinerelei sale iubite, actorul Ion Haiduc a încercat să îmbine curtea făcută fetelor frumoase din jur, cu poantele sale proverbiale
 • Am avut parte și de două campioane: Elisabeta Lipă și Cristiana Mongol-Stancu, care au sporit considerabil cantitatea de valoare pe metru pătrat!
 • Elena Merișoreanu ne-a demonstrat că și în costum popular poți dansa rock! … și chiar și dacă te dor încheieturile (de la vreme, firește!)
 • Avocata Diana Macovei a dansat și ea de a rupt ringul în două! Probabil că dacă avea o bară, dansa și la ea, că doar avocații sunt obișnuiți cu bara!😊
 • Apropo de dans, vestitul instructor Andrei Oșanu a reușit să nu ne rupă chiar toate picioarele, provocându-ne la o lecție de zumba în direct. Echipa noastră a fost cea mai activă, ceea ce m-a făcut să mă decid: din toamnă voi include în fiecare ședință de redacție câte o repriză de zumba! Dana și Elena se vor descurca  foarte bine “la catedră”! 😉
 • N-a scapat-o din ochi mama ei, celebrul medic ginecolog Alice Florescu, distinsă ca o lady, ceea ce nu a împiedicat-o să se bucure de petrecerea noastră
 • Bucătarul Antonio a studiat cu atenție conținutul meniului nostru și, declarându-se mulțumit, s-a dedicat și el petrecerii
 • Sub ochii iubitului său Costin (aflat în exercițiul funcțiunii), Lucia Dumitrescu s-a bucurat să-și cânte și aici cel mai recent șlagăr al său, “Până la soare”. O fi ajuns, n-o fi ajuns la el, căci afară soarele stătea pitit bine după nori.
 • Marcel Pavel ne-a încântat ca de obicei, și nu numai cu piesele sale de top, dar și cu unul din  mulții săi frați talentați, pe care l-a adus, ca surpriză,  la eveniment: George Pavel, saxofonist de 10, ne-a făcut să ne simțim ca într-un club cu ștaif dintr-un mare oraș al lumii. Mulțumim, Marcel, pentru ideea excelentă!
 • Silviu Biriș a fost de nestăvilit, și pe ringul de dans, și pe la mese, ba chiar și pe scenă! Alegerea melodiei sale a fost perfectă: “Hai cosar,coșar!” Nu de alta, dar coșarul aduce noroc, nu-i așa?
 • Desi s-a autointitulat “fata de la țară”, actrița Jeni Nicolau de la Craiova  s-a descurcat perfect aici, la oraș, fiind, în mai multe rânduri, sarea și piperul petrecerii. Cei de la ” Fuchs” ar fi fost geloși! 😊
 • “Actorul-derbedeu” Ovidiu Niculescu ne-a cantat fără chitară, Daniel Iancu – cu chitară, la fel de fain amandoi!, psihologii au împărtit o masă, la care nu  prea au stat, pentru că ringul de dans era mult mai tentant! La fel și sponsorii tradiționali ai emisiunii – cei de la Catena, Romvac, Nufărul, Adesgo (Cotnari și Fuchs au lipsit, motivat, nefiind din București)  – care, iată, putem spune că ne-au fost alături până la capăt!

Una peste alta, le multumim tuturor celor care “au jucat” in telenovela “Despărțirea”(😁), dar și  vouă, celor care ne-ați fost alături un sezon întreg și pe care vă rugăm să aveți răbdare până la toamnă, când vă vom lansa noi provocări!

Și nu în ultimul rând, le mulțumim celor care au făcut posibilă întâmplarea noastră de final de sezon: Hotelul MARSHAL  GARDEN, Compania NESTLE (înghețata Nirvana), FLORMAR.

Vacanță plăcută, vă dorim tuturor și… să ne vedem sănătoși la toamnă!

Foto: Mugur Cristescu

Mulțumim pentru sprijinul oferit:

adesgo