Femei de 10

Șuetă cu femei de 10, din oră-n oră

Ora 5, Restaurantul Jariștea, București, România.

F10Deja nu ne mai este teamă că invitatele noastre ar putea fi descurajate de canicula de afară. Cele câteva locuri rămase încă goale trebuie vânate cu binoclul, iar șuvoiul de invitate se tot revarsă, dinspre ușa de la intrare. E lume multă în locantă, femei alese, bărbați “accidentali”, cu motivație precisă: cameramani, sponsori, ospătari. In rest, femei de 10, cel puțin: femei de carieră, vârste diferite, aceleași eleganță și frumusețe interioară. Femei de afaceri, avocate, jurnaliste, regizoare (Luminița Dumitrescu, sper că nu te-am făcut de râs) profesoare, doctorițe, studente. Multe vedete, femei de 10 și ele. Printre toate – noi, echipa. Este prima noastră întâlnire de acest fel, iar pălăria roșie cu bor uriaș a la fel de primei noastre gazde, Kera Calița, colorează deja scena. Deci, începem. Echipa e pe poziții: Gabriel – webdesignerul, e pregătit să transmită live, pe Facebook, Costin freamătă pe lângă Marina (cei doi vor prezenta) – Dana, șeful-adjunct, și-a dorit să facă fotografii – alt lucru la care se pricepe foarte bine, Marian Grigore filmează de zor (apropo, reportajul video urmează zilele acestea!) iar Elena și Liana socializează cu musafirele. Gata! Liniște! A început!

Ora 6

F10Prima oră a trecut cu bine, o citim pe chipurile celor peste 100 de invitate de la Jariștea. Nici măcar bărbații nu au căscat niciodată – am fost cu ochii pe ei! Cameramanii și fotoreporterii n-aveau cum, doar erau în exercițiul funcțiunii, Viorel Lis n-a scăpat-o o clipă din ochi pe Oana, femeia lui de 10, Constantin Chiurciu, mai marele de la Romvac, a fost ocupat cu planurile de viitor: la următoarea întalnire și roll-up-ul Romvac va fi la loc de cinste, în peisaj. Acum e doar observator. Ceilalți bărbați sunt speakeri, nu intră la socoteală! Unii răsuflă deja ușurați: au apucat să “presteze”, sub privirile duios de exigente ale celor mai grozave femei; ceilalți așteaptă cuminți să fie extrași de Marina, din mulțime, și aduși la microfon.
Stau deja, relaxați, la mese, cu sentimentul datoriei împlinite: psihologul Monica Burcea, după o scurtă lecție despre stima de sine, terminată cu un instructaj privind zâmbetele adresate aproapelui; Dana Dana-SavuicaSăvuică, inspirată și spumoasă ca de obicei, învățându-ne, cu ajutorul unei cozi de mătură și a unor cărți cartonate, cum să mergem drepte, pe stradă, pentru a întoarce după noi chipurile bărbaților; Corina Gaftoi, directorul de marketing de la ADESGO, pledând pentru lenjeria fară cusături, cea fermecată, pe care nu o simți nici tu, nici cei din jur! Spectatoarele par a fi încântate, iar 8 dintre ele sunt chiar FOARTE încântate: sunt cele 8 (deocamdată!) câștigătoare ale premiilor de la primele extrageri ale Marii Tombole: o ie realizată de creatoarea Anda Mănescu, două seturi de lenjerie intimă marca DIAMOND și tot două superbe eșarfe pictate manual, oferite de “femeia de 11” Elena Stoica, managerul uneia din cele mai mari companii de textile din România, vestită în intreaga Europă Occidentală. Emoții mari pentru seturile de produse HERBALIFE, mai ales după ce o reprezentantă a celebrei companii americane ne-a dezvăluit conținutul pachetelor trase la sorți.

Ora 7

S-a dus încă o oră, pe nesimțite. Între timp a pornit și bufetul suedez, iar bunătățile Kerei Calița splitează privirile invitatelor: nici nu știi spre ce să privești mai întâi: spre farfurie sau spre scenă. Aici Marina e în vervă – cei 25 de ani de televiziune își spun cuvântul, iar “desfășurătorul” se respectă “ceas”! Și-a ținut speech-ul interesant și elaborat celebrul medic ginecolog conf. univ. dr. Alice Florescu (da, știu, fetelor, tema legată de libidou a interesat pe toată lumea, nu prea ai ocazia să vorbești deschis despre așa ceva, nici Silviu-Birisacasă, nici la servici!); le-a dedicat femeilor cântece de dragoste din Bucureștiul interbelic actorul Silviu Biriș (de acord, Siviu, fetițe dulci ca-n București nu se găsesc chiar pe toate drumurile! ), frumușica mămică Valentina Pelinel ne-a povestit despre Milan Cristian și despre articolele de pe site, scrise pe la 3 dimineața, după sesiunile de alăptat nocturn, iar inegalabilul Eugen Cristea, actor al Naționalului bucureștean, le-a pus la lucru pe femei, recitându-le poezii potrivite și provocându-le să completeze, în cor, pauzele voit lăsate prin versuri. In tot acest timp, chiar pe scenă, cu mâna tremurândă de emoții, dar la fel de sigură pe ea, make-up artista Cătălina Scurtu a demonstrat live cum se poate face, repede și bine, un machiaj de zi, folosind produse FLORMAR. “Model” i-a servit – iată că se poate! – o doamnă medic veterinar, cercetător științific și solistă de folclorValentina-Pelinel (lumea hobby-urilor este plină de surprize!) – am numit-o aici pe deja cunoscuta Viorica Chiurciu. Și din nou tombola le-a bucurat pe participantele la întâlnirea de joi. La bătaie au fost puse, de această dată, super-paharele de vin oferite de Compania YALCO (mulțumim, doamna Voichița Todor!), seturile de cosmetice de la FLORMAR și, anticipând dialogurile “culinare” ce aveau să urmeze, seturile de oale din inox, superbissime, după care au salivat, cu jind, toate posesoarele de bilețele de tombolă. Și nu putem trece peste surpriza pe care echipa Femei de 10, i-a făcut-o colegei lor, Valentina Pelinel, cu ajutorul faimoasei companii CHICCO: micuțul Milan Cristian va petrece primii trei ani din viață în “tronul” multifuncțional, oferit de Ruxandra Burcea și colegii sai de la Chicco – România.

Ora 8

Aproape că putem răsufla ușurați. Cu două-trei excepții, pe deplin motivate de alăptări, ședințe de sumar și copii lăsați singuri acasă, toate femeile noastre de 10 au rămas pe poziții. A treia oră a întâlnirii noastre nu a fost cu nimic mai prejos: Kera Calița ne-a dezvăluit secretele delicateselor din Bucureștiul de altădată, pregătite de tânărul său chef, pe care l-a și extras din bucătărie, pentru o fracțiune de secundă, pentru a ni-l arăta. Apoi, Cristian-Mărgăritdupă pledoaria gazdei pentru mesele copioase de la Jariștea, colac peste pupăză, minunatul nostru coechipier Cristi Margărit a pledat, la bara sa, pentru dietele înțelepte, răspunzând unei avalanșe de curiozități venite din partea publicului feminin. Tânărul psihoterapeut Oana Nicolau ne-a convins, cu argumente științifice, că aducerea pe lume a unui copil nu trebuie folosită ca soluție pentru rezolvarea problemelor în cuplu, iar Lucia Dumitrescu, unul din deținătorii Trofeului Festivalurilor de la Mamaia, ne-a reamintit că este “Summertime” și că niciodată nu trebuie să ne temem să spunem “Je t’aime”. Printre rânduri – aceleași multașteptate extrageri, care le-au adus norocoaselor câteva albume cu cântece de dragoste, oferite de MAGIC FM, via colega noastră Liana Stanciu și câteva seturi cu produse pentru îngrijirea părului, oferite de Farmaciile CATENA. Extragerea finală a reprezentat și momentul de vârf al tombolei Femeilor de 10: doamna Kera Calița a pus “la bătaie” un superb set de bijuterii din argint cu marcasite, purător de noroc și de amintiri de neuitat.
Marele absent al întâlnirii: “vagabondul” Codin Maticiuc, speriat, probabil, în ultimul moment, de a nu fi pus la zid de cele 100 din cele câteva mii de femei, care se simt vizate de postările sale neiertătoare, dar atât de spumoase, de pe site-ul nostru! Te iertăm, Codin, dar data viitoare nu ne scapi!

Ora 9

Nu mai e picior de Femeie de 10 la Jariștea, cu excepția gazdei, care a rămas să-și răsfețe clienții de rutină ai restaurantului pe care-l conduce de un sfert de veac deja. Invitatele noastre și-au însoțit impresiile către casă, pregătite să le transforme acolo în amintiri. Ne-am bucurat că ne-au fost corina-chiriacalături și destule vedete, care au și rostit salutul lor către femeile de 10 adunate la Jariștea: Corina Chiriac, Rodica Popescu-Bitănescu, Cezara Dafinescu, Aneta Stan, Cristina Deleanu, și chiar Cristiana Mongol Stancu – campioana noastră mondială la kikboxing. Ne-am bucurat să zărim la mese atât coechipieri de la “femeide10.ro” (mulțumim și la mulți ani, Alice Năstase, și ție, Diana Macovei, cel mai tare avocat din România, mulțumim talentatei Marilena Dumitrescu, mulțumim drăgălașelor Rosse și Alina, hărnicuțele mezine ale echipei!) dar și colegi din TVR și de la alte televiziuni și publicații din România, curioși să asiste la nașterea unui “Club al femeilor de 10” ce-și propune astfel de întâlniri lunare. La plecare, punguțele cu daruri din partea sponsorilor noștri au recompensat fiecare privire mulțumită a – putem spune deja – celor peste 100 de prietene ale noastre.

Pe 14 iulie, într-o joi, la ora 5, într-un punct de pe glob, undeva, în România, femeile de 10 s-au adunat laolaltă. Firesc, doar…A NOASTRĂ E LUMEA, nu-i așa?

Notă: Zilele următoare fiți pe recepție! Urmează filmul întregului eveniment!

Mulțumim partenerilor noștri:

jaristea

Herbalife Adesgo flormar-300px
Catena-2 inoxriv chicco
yalco sigla tricotton Sigla MOVIPLAST