Ea și El

Femeia nefericită – pericol public! 

   

În fiecare cuplu se aplică principiul vaselor comunicante : oferim câte ceva celuilalt și primim altceva din partea lui. 

Însă ce poate oferi, oare, o femeie care este nefericită în căsnicia ei, care și-a pierdut încrederea în sine, care nu înțelege cine este și ce vrea de la viață și care vede pericole în orice? Păi…ce să ofere? Îi oferă celuilalt câte ceva din toate aceste stări, enumerate mai sus. Și devine foarte dificil să fii performant lângă o asemenea femeie, pentru că o bună parte a energiilor bărbatului se vor duce la rezolvarea pretențiilor partenerei, la ghicirea motivelor pentru care este atât de nefericită, pentru care nu își mai dorește să facă sex. Cand de fapt toate aceste energii ar fi putut fi folosite pentru obținerea unor performanțe ale celui ce reprezinta stâlpul casei. 

Dar nu, el își consumă energiile pentru a-și face soția fericita. Deci activitatea lui profesională va fi, vrand nevrând,  afectată. 

Dacă avem de a face cu un bărbat ambițios, care are planuri mari de viitor, dacă acesta nu primește suportul necesar din partea partenerei, el își va căuta acest suport in afara căsniciei. Variante sunt destule. 

O femeie nefericită este , de regulă, nesigură pe ea, și din această cauză se teme de succesele partenerului de viață. Fapt care pe el îl slăbește, diminuându-i energiile și determinarea. 

Pentru a nu fi terorizate de succesul soțulor voștri, dezvoltați-vă voi însevă, învățați ceva noi, deveniți interesante pentru voi și cei din jur. 

Efectele negative ale unei femei nefericite : 

Dacă femeia nu crede în sine, lucrul acesta generează o serie întreaga de efecte negative și limite. Toate angoasele sale ea le va transfera asupra partenerului de viață. 

În consecință , ea va ajunge să rostească astfel de fraze: 

  • «Тu crezi că ai să reușești? Dacă era atât de simplu, toti ar fi putut face asta!” «Vai, dar e foarte riscant ceea ce-ți propui; dacă nu ne ajung banii?”
  • «Uite ce au alții, iar noi n-o să avem niciodată!”
  • «De ce să riscăm? Mai bine ne mulțumim cu ce avem”
  • «De unde naiba te pricepi tu la așa ceva?»

Cuprinsă de propriile frici, o femeie neîncrezătoare ajunge să-și controleze permanent partenerul, îl sufocă cu sfaturile sale, se enervează dacă este ignorată și se îndoiește mereu de deciziile soțului. 

In astfel de situații, femeia nu mai re cum să fie relaxată și fericită. Ea va fi mereu obsedată de gânduri precum : daca nu ne iese? Dacă rămânem fără bani? Cum o să ne descurcăm? Această stare de nesigurantă și îndoială i se va transmite in mod automat și partenerului său. 

   Lucrul cel mai important este să nu ne punem în situația de a face pe altcineva fericit. Sa nu ne măsurăm propria fericire în raport de starea omului de lângă noi. Fiți, pur și simplu, fericite și molipsiți-l cu această fericite și pe partenerul vostru!