Show TV

Femei 10, Bărbați 10: Jurnal de front

A trecut și prima săptămână. Războiul nu a luat sfârșit, ci, dimpotrivă, se întețește! Cele două armate aflate față-n față – Femeile de 10 și Bărbații de 10 – au intrat în pâine și, cu armele specifice: limba, experiența, imaginația, curajul, spiritul ludic, s-au aruncat în luptă. Cei doi comandanți de oști – Marina și Mircea și-au intrat și ei în mână și și-au mânat în luptă guralivele armate.

Pe front, lucrurile au stat cam așa:

LUNI
Marina și Mircea s-au înțepat copios în debutul emisiunii, lăudându-se fiecare cu marile personalități ale istoriei, reprezentante ale sexului lor. Mircea a fluturat numele lui Einstein și al lui Verdi, Marina s-a împănat cu Marie Curie și Coco Chanel. N-a fost deajuns: în ring au fost invitate și două personalitați ale mileniului nostru: actrița Adriana Trandafir și scriitorul Alex Stefănescu. Au fost delicioși, în lupta lor crâncenă, pe tema „Ce ne reproșăm unii altora: noi – bărbaților și ei – nouă?” Nu că am fi subiective, da’ parcă tabăra noastră a fost mai puternică! Prin telefon, un taximetrist simpatic a câștigat o pereche de pantofi (de damă! ??) pt curajul de a-i reproșa în direct soției sale, una-alta, de prin căsnicia lor.

MARȚI
Marina și Mircea au început prin a se lăuda cu plozii lor de acasă. N-a fost rău (să le trăiască!), pentru că au ridicat la plasă temei: ” Barza la români”. Profesorul Bogdan Marinescu – eminentul doctor obstetrician-ginecolog și jurnalista Roxana Iliescu – mamă a trei copii! – au fost în fruntea celor două armate, care s-au ciocnit pe „teritoriul berzelor”, încercând să vadă când e bine să faci copii, de ce nu se mai înghesuie lumea la făcut, cât de greu se crește un copil în zilele noastre. Foarte tare – Berti Barbera, care a punctat, la telefon, că România nu e o țară pentru făcut copii, drept care ne-a amenințat că un „Barbera junior” nu va apărea prea curând! Două mămici vehemente din tribune au pus degetul pe rană, povestind avatarurile unei mame singure, în România de azi, iar presedintele Asociației TATA s-a luat la harță cu ele, certându-le că s-au grăbit să facă copii, cu soți iresponsabili. Una peste alta, berzele au fost mulțumite de demersul nostru!?

MIERCURI

Mai este romantismul cool? – s-au întrebat Codin Maticiuc, girantul rubricii ” Jurnalul unui vagabond” de pe site-ul nostru și actrița Alexandra Velniciuc. În spatele lor – cele două armate ale spectatorilor au fost de acord că romantismul e pe cale de ducă și că nici tinerii de azi nu mai sunt asemeni celor de acum 50 de ani. Un domn cărunt a făcut o demonstrație live : „cum se oferă un trandafir la o primă întâlnire” , iar la telefon, un telespectator tată de familie i-a făcut o declarație de dragoste menajerei sale, de dragul unei poșete frumoase, oferită de noi ca premiu. Nu se știe dacă astăzi distinsul domn mai trăiește, căci este posibil ca soția, aflată la lucru, să fi văzut emisiunea! Per ansamblu, concluzia a fost că tot noi femeile suntem de vină, că nu-i stimulăm pe bărbați să fie romantici, ba, dimpotrivă, îi inhibăm copios. Cam cum spunea Mark Twain: „când iubești și te stăpânește un sentiment de măreție, are ea grijă, femeia, să te facă să te simți ridicol! ”

 

JOI

Eheeeei, dacă până miercuri „lupta” a fost discretă și civilizată, joi lucrurile au luat-o razna! ‘Geaba s-au căznit Marina și Mircea să-și țină armatele în frâu! Monica Tatoiu și compozitorul Mihai Alexandru, plus publicul furibund, s-au dezlănțuit la adresa familiei Brezean, devenită ” carne de tun” în emisiune. Cei doi părinți și fiica lor adolescentă, însărcinată – evident cu un netrebnic! – au fost de acord să-și „spele rufele în public”, cerând ajutor asistenței în a găsi soluția la problema lor de viață: lasă copilul? nu lasă copilul? acceptă „ginerele”? nu îl acceptă? , la toate aceste întrebări au încercat cu toții să răspundă. Finalul ? – în coadă de furculiță. Cea mai tranșantă a fost adolescenta , care a catalogat demersul nostru ca fiind o „pierdere de vreme”! Deci, am înțeles cu toții că din platou a plecat în trombă direct în brațele netrebnicului amorez!

Azi e vineri și e „BEST OF”. Adicătelea – cele mai bune momente ale săptămânii. Va fi greu să le alegem, pentru că edițiile de până acum au fost una mai bună decât alta! Dar… nu strică să fiți pe recepție! Vă veți convinge că, de luni, va trebui să vă aflați neapărat în preajma televizoarelor, zilnic, la ora 10,10!
… că doar suntem Femei de 10!?