banner marshal garden
Bombănelile Marinei Editoriale

Elena Merisoreanu NU a murit!

 

Cu câteva zile în urmă, priveam știrile. Mai precis, butonam telecomanda, pe canalele de știri. Mi-am propus să nu devin dependentă de vreun canal anume, pentru că nu vreau să mă înregimentez în nicio direcție politică. Ori, se știe, canalele de știri sunt foaaaaarte împărțite, din acest punct de vedere.
Brusc, la baza ecranului apare un titlu halucinant: ” Doliu în lumea muzicii populare. Prezentă la înmormântare, Elena Merișoreanu s-a prăbușit pe sicriu”. Titlul anticipa o știre ce urma să vină, iar titlul era ales, firește, în ideea de a atrage cât mai mulți fraieri in fața micilor ecrane. ( veți vedea imediat de ce folosesc această categorisire, în care cu umilință m-am autoinclus!) .
Am simțit un nod în gât: „Aoleu! Am pierdut-o și pe Merișoreanu!” ( vestea venea la două zile după ce se prăpădiseră Papaiani și Gyuri). „- Ce zici? S-a dus și asta!” – a fost primul comentariu, al celui lângă care mă aflam, atunci când primisem vestea. La nici două minute m-a sunat telefonul. Era un amic din Canada : în tinerețe, fusese fan Elena Merișoreanu, văzuse și el știrea, pe satelit, și intrase în panică. Nu am știut să-l lămuresc, i-am spus doar că tocmai am aflat și eu și că sunt profund întristată: Elena îmi fusese și mie , cândva, invitată prin emisiuni. Era un om bun, dintr-aceia a căror moarte îți naște fiori pe șira spinării și lacrimi în colțul ochilor…
Curând, misterul s-a elucidat. Dar asta după ce respectivul post de televiziune i-a fiert in suc propriu pe fanii solistei de folclor, tot repetând la nesfârșit titlul halucinant, ca promo al unei știri ce întârzia să mai vină. Lucrurile stăteau de fapt așa: prezentă la înmormântarea unui confrate, artista, răvășită de durere, își manifestase ceva mai teatral suferința, îmbrățișând la un moment dat sicriul cu trupul colegului său de nunți și botezuri. Elena era, așadar, bine-mersi, spre bucuria noastră, a celor ce o prețuim. A fraierilor care au căzut ( din nou) în plasa știriștilor, care sunt în stare să-și strângă de gât și mamele, doar-doar or mai ademeni câtiva papagali pe tarlaua lor, îmbibată de știri „senzaționale”..

Femei de 10 pe Facebook