Ea și El

E cazul să vă despărțiți sau e doar “o perioadă complicată”?…

Nu există relație fără conflicte. Când doi oameni au o viață comună, copii și responsabilități, este imposibil să se evite conflictele. Psihologii susțin că ele sunt chiar necesare, iar dacă se încearcă evitarea lor, acest lucru poate duce la probleme și mai mari. 

     Pe lângă măruntele certuri zilnice, fiecare relație trece prin cate un moment de criză. Acestea sunt o consecință a unor probleme financiare, a relațiilor cu rudele, a  creșterii și educației copiilor. Cum sa faci însă diferența între aceste momente “de criză” și cele mult mai grave, care semnalizează de fapt existența unor probleme mult mai profunde si care reclamă încheierea relației? 

 

  Perioadele complicate apar atunci când în relație apare un “gap”. Atunci cand partenerii ( unul din ei sau amândoi) se închid în sine sau se îndepărtează unul de altul. Începe o perioadă complicată, marcată de o lipsă în comunicare, ceea de duce la o răcire accentuată a relației. Perioada complicată are început, mijloc și sfârșit. Dacă însă este vorba de o problemă profundă, ea nu se va rezolva niciodată. 

Cea mai simplă metodă de a distinge perioada dificilă de o ruptură definitivă, este a vă concentra asupra întrebării : de fapt, de ce ne certăm? Există trei astfel de cauze : diferența de abordare în ceea ce privește educația copiilor, problemele financiare și aspectele intime ale relației în cuplu. 

Cel mai adesea, oamenii hotărăsc, în mod conștient, să evite discutarea problemelor apărute. Ba mai și păstrează “un as în mânecă”, pentru a-l scoate la nevoie. 

De aceea este important să vă concentrați asupra a ceea ce simte partenerul vostru. Nu trebuie decât să vă puneți în locul lui. Întrebați-vă : “Oare de ce vrea el ca lucrurile să stea așa?” Iar apoi gandiți-vă : oare nu cumva mă opun din orgoliu? Dacă dorințele lui vă încalcă principiile, înseamnă că  problema este gravă. 

Pentru a supraviețui unei perioade dificile, ambii parteneri trebuie să depună eforturi și să discute deschis ceea ce se întâmplă în relația lor. Sunt foarte importante micile detalii : lăsați-vă unul altuia bilețele în care să vă transmiteți cât de mult vă iubiți, trimiteți-vă câte un sms, amintiți-vă cum făceați, atunci când v-ați îndragostit. 

Chiar dacă partenerul vostru este astăzi un factor de stres pentru voi, amintiți-vă de ce anume v-ați îndrăgostit de el. Dorința voastră de bază, în astfel de momente, este aceea de a va proteja relația. Fiecare trebuie să-l pună pe celalalt în centrul universului său, comunicând intens, ținand cont fiecare de părerile celuilalt, interesandu-se de starea celuilalt. 

Sursa : soulpost.ru 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.