Ea și El

Dreptul divin la libertate, la fericire, la iubire

  •  Agenda la care am renunțat

Un singur mic regret mi-a rămas după vizita la studiourile Warner Bros. de lângă Londra, în care am pornit, entuziaști, pe urmele lui Harry Potter (excursie fermecată despre care v-am povestit săptămânile trecute în articolul Acasă la Harry Potter.) Acela de a nu fi reușit să-mi cumpăr câteva lucruri care mi-ar fi fost tare dragi și de folos. M-am revăzut, de câteva ori, cu ochii minții, probând puloverul gri de cașmir sau stând cu mâna pe agenda cu Dobby pe copertă, și citind, cu ochii în lacrimi, ultima replică a celui mai iubit elf de casă din istoria magică a literaturii: Dobby has no master! Dar apoi am alungat gândul, căci decizia mea a fost cea înțeleaptă. Mai aveam câteva zile bune de stat la Londra și un buget din ce în ce mai plăpând, iar eu sunt învățată să renunț cu ușurință la lucruri pentru mine, ca să îmi rămână mai mult timp, mai mulți bani, mai multă energie, pentru ale celor dragi. Asta a fost… Copiii și-au luat pentru ei suveniruri frumoase, iar eu, pentru serile noastre de lectură în doi, în trei, în patru sau în cinci, am cumpărat Povestirile Bardului Beedle – The Tales of Beedle The Bard, de la care nu m-am putut abține, fiindcă nu le găsisem deloc în România.

Iar în rest… experiența noastră a fost fascinantă, la mare, mare înălțime! În fiecare seară, înaintea programului de lectură, mai comentăm câte un detaliu al poveștii cinematografice, înțelese altfel după ce am vizitat studiourile în care s-a făcut filmul.

  •  O familie de admirat

Pe Ioana Bâldea Constantinescu, venită alături de soțul ei, Marius, și de fetița lor, Maria, am întâlnit-o față în față vara trecută, când i-am invitat să-mi acorde un interviu de familie… Îi știam mai mult din nume (cum zice Eminescu) și din lecturi, și mi-a fost drag să-i descos în tihnă și să așez ceva din frumusețea rară a familiei lor în paginile revistei mele iubite, Tango-Marea Dragoste. Atunci am cunoscut-o și pe fetița lor, Maria, care, de-a lungul conversației noastre, a stat mai mult cu năsucul băgat în cartea cu Harry Potter pe care o citea cu nesaț. Pasiunea fetiței pentru epopeea care a înnobilat atât de adânc legătura dintre mine și copiii mei m-a făcut să-i îndrăgesc și mai mult pe cei trei, Ioana, Marius, Maria, și să-i păstrez în suflet cu toată afecțiunea. Pentru totdeauna. Așa că, la prima ocazie, m-am bucurat enorm că Ioana a acceptat invitația mea la o conversație televizată, în ritmul prietenos al emisiunii Marea Dragoste pe care o realizez în fiecare marți la Canal 33 România și care îmi aduce atât de multă bucurie. Iar săptămâna viitoare, stați pe aproape, căci îl voi întâlni, televizat, și pe Marius! Citește mai departe…