Modă

Despre genţi şi nu numai

Dragi femei de 10, azi voi încerca să vă ofer câteva ponturi practice despre genţi deoarece am tot fost întrebat pe adresa redacţiei despre acest subiect şi nu am apucat să răspund tuturor.

Am să o iau sistematic şi am să răspund la 3 dintre întrebările pe care le-am primit cel mai des pe acest subiect.

Cum ne alegem geanta potrivită?

Alegerea unei genţi ar trebui sa aibă la bază cel mai simplu considerent: pentru ce e nevoie de ea? Dacă vreţi o geantă de zi trebuie să ţineţi cont de faptul că aveţi nevoie să purtaţi în ea multe lucruri de care e posibil să vă folosiţi pe parcursul zilei. Inclusiv un laptop sau o tabletă.

Eu vă recomand să optaţi pentru un model din piele naturală, de dimensiune medie şi destul de uşoară pentru a nu vă îngreuna prea tare viaţa . Când vine vorba de genţi de seară, vedete rămân plicurile mici, casetele metalice sau genţile preţioase în care e suficient să încapă cheile, un ruj, o pudră şi un card.

Pentru zilele de weekend liniştite vă recomand genţile micuţe în care să vă puteţi purta ochelarii de soare, portofelul şi telefonul mobil, iar pentru weekend-urile agitate şi aventuriere ar trebui să alegeți genţi mari tip sacoșă pentru cumpărături sau rucsaci deoarece chiar aveţi nevoie de spaţiu pentru crema de protecţie solară, prosopul de plajă, cozorocul de soare şi multe altele.

Cum ne asortăm geanta la pantofi?

E o întrebare cu răspunsuri atât de subiective încât tind să vă răspund scurt: „cum consideraţi”. De ce? Deoarece canoanele modei au fost date peste cap de noile tendințe şi nebunia streetstyle, asortarea genţii la pantofi (şi invers) a devenit o chestiune de nuanţă şi orgolii. Un singur lucru rămâne neschimbat, chiar dacă e clişeu: geanta şi pantofii trebuie să fie din aceeaşi gamă cromatică sau din game total opuse.

Originale, contrafăcute sau massmarket?

Niciodată contrafăcute! Dacă nu vă permiteţi o geantă de mii de euro, degeaba plătiţi de 100 de ori mai puţin pentru o copie deoarece nu e cu nimic mai presus decât o geantă cumpărată de la un brand local, autentic sau un retailer de mass-market.

Apropo de asta, mai jos puteţi găsi 7 recomandări de genţi pe care le-am găsit la un brand 100% românesc care pot concura cu succes la categoria „calitate”cu orice marcă de renume internaţional.

Este vorba de Anna Fellini – o marcă de poşete realizate din piele, lansată pe piaţă în anul 2009 care vine cu colecţii ce sparg tiparele prin croi, culori îndrăzneţe, texturi diferite de piele şi combinaţiile folosite. Poşetele marca ANNA FELLINI vorbesc cu succes despre atitudinea şi stilul de viaţă al femeii care le poartă.

Închei prin a vă mărturisi că din punctul meu de vedere cea mai bună prietenă a unei femeide10 ar trebui să fie geanta (nu diamantele) deoarece o geantă vă cunoaște toate secretele, vă poartă toate poveştile şi lucrurile valoroase de zi cu zi, vă e copilot când şofaţi şi copil când o ţineţi în braţe. E parte din voi si ar trebui să îi oferiţi o atenţie deosebită.

 

Sursa foto: www.poseta.ro

Parteneri