Bombănelile Marinei Editoriale

Despre asasinate și iubitorii de cuțu-cuțu

Consulul general onorific al României la San Salvador a fost asasinat. Cu știrea asta mi-am început ziua, acesta a fost textul pe care mi l-a afișat telefonul mobil astăzi, la prima oră. Nuuuu, nu sunt în legătură cu vreo agenție internațională de presă, care mă alimentează prompt cu întâmplările Planetei, ci pur și simplu am o aplicație pe mobil care mă ajută să aflu noutățile, cu câteva minute înainte ca ele să apară pe televizor, în curgerea nesfârșită de știri de la baza ecranului.
Și dacă tot mi-am început săptămâna sub semnul violenței, prima mea referire „bombănită” va fi…cum altfel? la adresa „iubitorilor de animale”, cu care am purtat un dialog atât de belicos săptămâna trecută. Vă reamintesc : am îndrăznit să-mi spun un punct ce vedere – în rubrica MEA, nu în sufrageria LOR! – legat de haitele de maidanezi care terorizează bucureștenii și cărora era să le cadă pradă și Andreea Marin. Ce a urmat, e greu de redat în cuvinte, dar și mai greu de înțeles. Nu vreau să stărui asupra hemoragiei de ură și venin pe care aceiași „iubitori” de animale au îndreptat-o spre noi două – proastele, expiratele, vampirele care se hrănesc cu banii poporului etc, care nu și-au spus decât un civilizat punct de vedere. Nu, pentru că redeschid cutia Pandorei și cred că acestui site i-a ajuns câte a auzit. Mă voi referi la un alt aspect.

Nu întâmplător, am folosit ghilimele, atunci când am rostit sintagma ” iubitorii de animale”. Ele ( ghilimelele) au apărut în urma unui mic test pe care l-a făcut echipa noastră : în dorința de a le da belicoșilor posibilitatea de a milita oficial, deschis și constructiv pentru patrupezii pe care altlminteri îi apără cu atâta vehemență, am pus „la bătaie” o rubrică a site-ului nostru, dedicată lor ( atât celor cu două picioare, dar și protejaților lor). Aceștia ar fi avut posibilitatea să-și manifeste plenar, pe site-ul femeide10.ro, pătimașa dragoste pentru animalele de orice fel, și nu numai pentru cuțu-cuțu : să se ia la trântă cu autoritățile, apoi cu noi, neghiobii care vociferăm atunci când suntem perforați de câte un maidanez, ar fi putut să ne prezinte informații despre cum stă treaba în țările civilizate și cam ce ar trebui să facă lumea la noi etc. Ar fi putut inclusiv să-și promoveze propriile necuvântătoare, arătând lumii întregi, prin fotografii, ce frumoși sunt hamsterii lor, papagalii, canișii, birmanezele,șopârlele sau chiar bibilicile de prin ogradă. Ar fi putut să le dedice poezii, cântece, să le serbeze public zilele de naștere sau să le plângă trecerea în neființă. ” – Dănuța, riscăm enorm : vom fi potopiți de oferte!” – i-am spus mâinii mele drepte, mizând că din numărul imens de cititori care mi-au pus la zid postările, sigur foarte mulți vor dori să și demonstreze cât de mult iubesc animalele. Ași!…Mănușa noastră aruncată nu s-a soldat cu NICIO OFERTĂ CONCRETĂ de colaborare! Quod erat demonstrandum! La teorie toți suntem tari!..Nu mai insist, căci nu vreau să inflamez suplimentar spiritele. Probabil, au plecat prin vacanțe, cu cățeii prin valize, și n-au apucat încă să ne citească provocarea. Vom mai lăsa anunțul, pe prima pagină, încă două-trei zile. După care…stimabililor, vă rugăm să vă certați în șoaptă! Și nu cu noi! Ne-ați demonstrat cu vârf și-ndesat cât de vrednici apărători ai patrupezilor obidiți sunteți, cât de mult vreți să pledați pentru cauza lor, în mod civilizat, oficial, deschis.
….Acu’stau să mă gândesc dacă nu cumva bietul consul onorific al României la San Salvador o fi cutezat să se exprime pe vreo rețea de socializare împotriva vreunui maidanez agresiv și l-a ajuns brațul lung al iubitorilor de animale de pe la noi?..

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.