Sănătate

“Depresia cu zâmbet pe față”: cum să-i supraviețuiești?

E un lucru cert : fiecare din trăitorii acestor vremuri se ciocnește, cel puțin odată în viață, cu acest fenomen. In acest articol vom atinge un subiect inedit: depresia cu zâmbet pe fată. Veti vedea cum îi puteți supraviețui și cum să luptați cu ea.

Oamenii care sufera de “depresie zâmbăreață” consideră, în mod greșit, că nu au o viață diferită de cea obișnuită și prin asta iși ușurează intr-un fel situația. Parțial adevărat. Pe de o parte, da, ei nu trebuie să ia pastile acceptând că sunt bolnavi, și nu provoacă mila celor din jur. Pe de altă parte, refuzand să accepte că ceva nu e in regulă cu ei, nu fac decât să se afunde ș mai mult în oala cu depresie.

Așadar, cum poți să lupți cu acest tip de depresie?

1. Concentrează-te asupra ta
Cum anume? Fii răbdătoare și milostivă față de tine însăti, nu te incărca cu tot felul de standarde perfecționiste, reamintește-ți in permanență de toate calitățile și talentele pe care le ai.

2. Lasă “copilul” din tine să se exprime.
Permite-ți să simți și să exprimi ceea ce simți, emoționează-te, dacă e cazul. Ascultă-ți dorințele!

3. Fii atentă la felul în care te simți, atunci când ești necăjită
Dacă ai senzații neplăcute, exprimă-te. Vei vedea cum vor începe să dispară. Fii convinsă că totul poate funcționa așa cum îți dorești tu.

4. Sfătuiește-te cu cineva, despre care-ți sunt nevoile
Ia aminte când ți se recomandă : masaj, conversația cu cineva care te ințelege, o întâlnire cu partenerul tau sau cu un prieten.

5. Umple-ți timpul cu activitati plăcute, ca să scapi de energiile negative
Sugestii : meditația, conversația cu un prieten, muzica, băile calde, o emisiune preferată. Răsfață-te cu ceva ce-ți place.

8. Fii recunoscătoare pentru momentele frumoase
Constientizează cum te simți, atunci când nu ești stresată și gaseste-ți timp pentru a restabili definitiv această stare in organismul tau. Pretuiește aceste momente și fă-le repetabile.

9. Fii productivă
Uneori, ceea ce îți lipsește pentru a ieși din oala cu depresie, este productivitatea. Poți intra in depresie dacă n faci nimic notabil. Începe să fii activă in acest sens și vei scăpa de apăsarea depresiei.

Sursa : sunny7.ua

Etichete