Sănătate

“Depresia cu zâmbet pe față”: cum să-i supraviețuiești?

Moartea Cristinei Țopescu a readus în atenția românilor subiectul “depresie”. Cert este câ fiecare din trăitorii acestor vremuri se ciocnește, cel puțin odată în viață, cu acest fenomen. In acest articol vom atinge un subiect inedit: depresia cu zâmbet pe fată. Veti vedea cum îi puteți supraviețui și cum să luptați cu ea.

Oamenii care sufera de “depresie zâmbăreață” consideră, în mod greșit, că nu au o viață diferită de cea obișnuită și prin asta iși ușurează intr-un fel situația. Parțial adevărat. Pe de o parte, da, ei nu trebuie să ia pastile acceptând că sunt bolnavi, și nu provoacă mila celor din jur. Pe de altă parte, refuzand să accepte că ceva nu e in regulă cu ei, nu fac decât să se afunde ș mai mult în oala cu depresie.

Așadar, cum poți să lupți cu acest tip de depresie?

1. Concentrează-te asupra ta
Cum anume? Fii răbdătoare și milostivă față de tine însăti, nu te incărca cu tot felul de standarde perfecționiste, reamintește-ți in permanență de toate calitățile și talentele pe care le ai.

2. Lasă “copilul” din tine să se exprime.
Permite-ți să simți și să exprimi ceea ce simți, emoționează-te, dacă e cazul. Ascultă-ți dorințele!

3. Fii atentă la felul în care te simți, atunci când ești necăjită
Dacă ai senzații neplăcute, exprimă-te. Vei vedea cum vor începe să dispară. Fii convinsă că totul poate funcționa așa cum îți dorești tu.

4. Sfătuiește-te cu cineva, despre care-ți sunt nevoile
Ia aminte când ți se recomandă : masaj, conversația cu cineva care te ințelege, o întâlnire cu partenerul tau sau cu un prieten.

5. Umple-ți timpul cu activitati plăcute, ca să scapi de energiile negative
Sugestii : meditația, conversația cu un prieten, muzica, băile calde, o emisiune preferată. Răsfață-te cu ceva ce-ți place.

8. Fii recunoscătoare pentru momentele frumoase
Constientizează cum te simți, atunci când nu ești stresată și gaseste-ți timp pentru a restabili definitiv această stare in organismul tau. Pretuiește aceste momente și fă-le repetabile.

9. Fii productivă
Uneori, ceea ce îți lipsește pentru a ieși din oala cu depresie, este productivitatea. Poți intra in depresie dacă n faci nimic notabil. Începe să fii activă in acest sens și vei scăpa de apăsarea depresiei.

Sursa : sunny7.ua

Etichete