Se apropie finalul de an. Crăciunul și Revelionul aduc după ele , se știe, o regulă proastă: mesele copioase. Până ne vom decide să apelăm la ajutorul unui psiholog, pentru a nu mai înlocui soluțiile cu mâncarea, iată câteva idei florale care taie din nevoia stomacului de a se droga nesănătos:
· Pentru început, țineți minte ceva: culorile puternice stimulează pofta de mâncare. Un studiu american demonstrează că oamenii asociază culorile cu gustul – și este cunoscut faptul că creierul funcționează pe bază de comportament dobândit
· Culorile calde (galben, portocaliu, roșu) stimulează pofta de mâncare, prin urmare recomandarea mea este să renunțați, în această perioadă, la aranjamentele pe bază de trandafiri, gerbera sau lalele. Există terapii de stimulare a poftei de mâncare pe bază de roșu, galben și orange, meditați la asta!
· Culorile reci reduc apetitul. Acestea sunt albastru, verde, turcoaz, bleu-violet. Deoarece albastrul este perceput de creier drept culoare nenaturală, inhibă pofta de mâncare
· Și acum practic: vaze cilindrice din sticlă sau cristal transparent în care vor face senzație buchete mari de bambus sau kale. Sau: buchete de trandafiri albi și roz-violet pal, cu multă verdeață. Sau: combinații de iris purpuriu, violet și alb. Sau: iriși violet cu garoafe albe și trandafiri albi. Sau: hortensii albastre și trandafiri albi
… în rest, iubiți florile în fiecare zi!
Comentează