Copii și tineri Nu mai sunt copil!

Ce culoare are fericirea?

S-a demonstrat că în urmă cu o mie de ani toți oamenii aveau ochii căprui. De-a lungul timpul cantitatea de melanină din iris a scăzut și astfel au luat naștere alte culori: verde, albastru, violet, roșu sau galben. Se spune că nuanța ochilor, a parului și a pielii ne dau anumite trăsături care ne reprezintă. Peste 75% la sută din populația planetei are ochii căprui. Voinţa, atractivitatea şi capacitatea de a aştepta momentul potrivit sunt atuurile acestor oameni. Posesorii ochilor de culoare închisă au o voinţă de fier, sunt individualişti, ambiţioşi şi geloşi.

verde-2Posesorii ochilor în culori reci sunt creativi. Energia pe care o emană ajunge pentru realizarea tuturor planurilor şi ideilor, care vor fi susţinute cu succes de oamenii cu ochi în culori calde. Posesorul unor ochi albaştri este atractiv, inteligent, temperamental, comunicativ şi aventuros. Capriciile sunt cel mai mare minus al acestora.

verdeOchii verzi se regăsesc doar la 2% din populație. Suprapunerea a două energii presupune căutarea eternă a echilibrului, iar scopul vieţii devine dobândirea liniştii interioare. Persoanele cu ochii verzi sunt foarte gingaşe dar senzuale. Sinceritatea, bunătatea şi stabilitatea în relaţii sunt ingredientele succesului lor. Sunt multe presupuse calități pe care posesorii unei anumite culori le dețin însă frumusețea este în ochii celui care privește. De exemplu, când toți mă tachinau cu “ochii ăștia verzi pe care niociodată să nu-i crezi”, cineva mi-a spus ca proverbul trebuia să fie “ochii verzi, niciodată să nu-i pierzi”; atât de perfectă mă vedea! :))

verde-1Până și culoarea preferată ne deosebește de ceilalți. Negrul – eleganță, mister și senzualitate dominată de necunoscut nociv, înțelesuri ascunse și rău. Albul înseamnă puritate și bunătate iar griul reprezintă independența trădată de eschivări și dezorientare. Roșul – culoarea dragostei și a pasiunii – are o parte întunecată de pericol, agresiune și viteză. Albastrul – liniștea, calmul și echilibrul – zguduit de distanță și răceală; opusul roșului și componentă a culorii violet care desemnează luxul, regalitatea și sofisticarea amplificată de mister, magie și imaginație. Verdele – cea mai frumoasă culoare – ne duce cu gândul la viață, prospețime, armonie și echilibru dar și la verzișori (bani); cum am spus cea mai frumoasă culoare, fără defecte. Galbenul este optismismul, înțelepciunea, discernământul și buna organizare uneori dominat de frică fosforescentă. Închei cu portocaliul care ajută la eliberarea de energii negative, alungă fricile și ne deschide inima. Știu, multă “teorie”! La ce ne ajută?!? Poate doar gândul că o culoare e benefică ne face să fim optimiști.

verde-4De exemplu, o bătrânică de 74 de ani, Elizabeth Sweetheart, care locuiește în Brooklyn este cunoscuta drept The Green Lady of Carroll Gardens. De mai bine de 20 de ani, Lizzie “trăiește în verde”. Se îmbracă din cap până-n picioare în verde, are părul verde și orice altceva din casa ei este, evident, verde. L-a corupt până și pe soțul ei să iubească verdele și a devenit una cu nuanța de verde lime. Este simpatizată de toti vecinii și oamenii din jurul casei sale verzi  și dacă vrei să cauți pe net “Green Lady” vei găsi două doamne: Statuia Libertății și pe Elizabeth. Când am văzut clipul cu această ființă amuzantă mă gândeam serios să încep să colecționez și eu lucruri verzi. Când reporterul a întrebat-o: “De ce verde?” ea a spus că momentul în care deschide ochii dimineața și vede această nuanță zâmbește instant și ziua ei începe plină de energie și armonie.
Ce culoare are fericirea? Magenta, kale, turcoaz, hazelnut, denim niagra sau ocru? Toți am vrea să fie roz, crezând în combinația dintre puritate – alb – și iubire – roșu – însă maleficul ne provoacă să tindem spre o fericire absolută. Cred că de-asta a fost creat curcubeul; ca să ne ofere nu unul, ci mai multe sensuri colorate. Toate laolalta parcă creează o bulă perfectă pe care dacă o voi întâlni promit să o împart cu voi.
Uscatoare rufe