Copii și tineri

Cum să creșteți un copil fericit

  

Aceste 5 sfaturi vă vor ajuta foarte mult.

  1. Atmosfera din casă nu trebuie să fie una negativă. Pentru a scăpa de aceasta, apelați la zâmbete și glume. Încercați să glumiți cât mai mult, atât cu cei mici, cât și cu cei dragi care se află în jurul vostru.Oamenii de știință au demonstrat că în acest fel, copilul vostru va începe să gândească creativ, va fi mult mai receptiv la nou și nu se va teme să-și facă noi prieteni.
  1. Fiți mereu într-o stare bună. Cel mai mare inamic al copilului vostru este agresivitatea. Un adult trebuie să știe să-și domine agresivitatea, chiar dacă aceasta îi este generată de problemele de la serviciu sau de oboseală..Este foarte rău să ne manifestăm agresivitatea asupra copiilor noștri, pentru ca aceștia să nu se obișnuiască  să se poarte urât cu cei din jur.
  1. Copilul trebuie să încerce să facă ceva de unul singur. Lăsați-i mai multă libertate, mai ales dacă el este deja adolescent. Da, aveți dreptate : datoria voastră este să vă feriți copilul de rele, însă atunci când aceste “rele” nu înseamnă decât posibilitatea de a-si face un cucui, lăsați-l să și-l facă! Va fi spre binele lui! 
  1. Dacă vorbim de o familie “completă”, adică una care are și mamă, și tată, atunci copilul trebuie să simtă grija și afecțiunea ambilor părinți. Dacă unul dintre părinți muncește mai mult, asta nu înseamnă că el va fi absolvit de a se ocupa de copil. În acest caz, nu trebuie decât înlocuită “cantitatea” de timp, petrecut cu cel mic, cu “calitatea” acestui timp.  Faceți, așadar, împreună, tot felul de lucruri, ieșiți la plimbare pe înserat sau, pur și simplu, discutați cu cel mic, arătându-i  astfel că este foarte important pentru voi tot ceea ce face el. 
  1. Nu uitați de voi înșivă, căci tot ceea ce este legat de felul în care arătați sau vă purtați îl va influența pe cel mic, care va încerca să va semene. Așa că, încercați sa vă alimentați corect, să faceți sport, să fiți veseli și să vă bucurați de viață, pentru a fi un bun exemplu pentru copiii voștri.

Sursa : hitgid.com 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate