Femei de 10

Da, viaţa este dură, dar şi tu eşti puternică!

Fericirea nu înseamnă lipsa problemelor ci abilitatea de a le face față. Iată câteva lucruri pe care trebuie să ți le amintești atunci când totul pare că merge rău:

1. Durerea face parte din procesul de maturizare.
Uneori, viața ne închide anumite uși pentru că este timpul să mergem mai departe. Și asta este bine, întrucât adesea nu facem schimbări decât dacă circumstanțele ne obligă. Când ai o perioadă grea, adu-ți aminte că orice suferință are un scop. Mergi mai departe, lasă suferința în spate, dar nu uita niciodată lecția pe care ți-a oferit-o.

youngandraw.com2. Totul în viață este trecător. 
De câte ori plouă, se oprește. De câte ori ești rănit, te vindeci. După întuneric, apare lumina. Tot la zi duce și cea mai lungă noapte. Dacă lucrurile merg bine, bucură-te. Nu va dura la nesfârșit. Dacă lucrurile merg prost, nu îți face griji! Nu va dura la nesfârșit. Fiecare moment îți oferă ocazia unui nou început și unui nou final. Trebuie să profiți de fiecare șansă care ți se oferă.

3. Dacă te plângi sau ești îngrijorat, nu se schimbă nimic.
Cei care se compătimesc mult, realizează puține lucruri. Este mai bine să încerci să faci ceva și să eșuezi, decât să nu faci nimic. Nu este un capăt de drum dacă dai greș. Mai grav este dacă te auto““`compătimești dar nu faci nimic să schimbi situația. Dacă crezi în ceva, încearcă. Nu lăsa umbrele trecutului să îți întunece viitorul.

TOM MERTON VIA GETTY IMAGES4. Cicatricile sunt semne ale tăriei tale.
Nu te rușina de rănile pe care ți le-a provocat viața. O cicatrice înseamnă că suferința a trecut. Înseamnă că ai învins, că ți-ai învățat lecția, ai devenit mai puternică și ai trecut la etapa următoare.
Rumi spunea: ”O rană este locul pe unde pătrunde lumina.”

5. Orice luptă, oricât de mică este un pas înainte.
În viață, să ai răbdare nu înseamnă să aștepți; este capacitatea de a avea o atitudine constructivă în timp ce lucrezi la îndeplinirea viselor, convinsă fiind că merită efortul. Dacă decizi să faci un lucru, oferă-ți timp și fă tot ce îți stă în putință pentru realizarea lui. Altfel, nu are rost să începi. Dacă îți dorești cu adevărat, vei reuși, indiferent de piedici sau eșecuri

6. Gândirea negativă a altor persoane nu este problema ta. 
Gândește pozitiv când negativitatea te înconjoară. Zâmbește când alții încearcă să te doboare. Este un mod de a-ți menține motivația, entuziasmul și concentrarea. Când oamenii din jur te tratează urât, fii tu! Nu lăsa răutatea altora să te schimbe. Nu lua lucrurile personal. Și mai presus de toate, nu te schimba pentru a impresiona pe cineva care spune că nu ești suficient de bună. Schimbă-te pentru a fi o persoană mai bună și pentru un viitor mai frumos. Fă orice te face fericită și înconjoară-te de oameni care te fac să zâmbești adesea.

lifehack.org7. Ceea ce este menit să se întâmple, se va întâmpla.
Puterea adevărată vine atunci când în loc să te plângi de dificultăți, preferi să zâmbești și să iubești viața. În fiecare încercare la care te supune viața se ascund binecuvântări, dar trebuie să ai tăria să îți deschizi inima și mintea pentru a le vedea. Nu poți forța lucrurile să se întâmple. Poți doar înnebuni tot încercând. La un moment dat trebuie să te desprinzi de anumite lucruri și persoane și să lași să vină totul de la sine. În cele din urmă, să îți iubești viața înseamnă să ai încredere în intuiția ta, să profiți de ocaziile care se ivesc, să pierzi și să găsești fericirea, să împărtășești amintiri și să înveți din experiență. Este o călătorie de cursă lungă. Încetează să îţi mai faci griji, să îţi pui întrebări şi să ai îndoieli la fiecare pas.

8. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să continui.
Nu te teme să o iei de la capăt, să încerci din nou, să iubeşti din nou, să trăieşti din nou, să visezi din nou. Nu lăsa o experienţă dură să îţi afecteze inima. Cele mai bune lecţii pe care viaţa ni le dă provin din cele mai mari greşeli. Sunt momente când toate par a merge prost, când te poţi simţi prinsă într-o capcană din care nu vei mai ieşi niciodată. Adevărul este, însă, că lucrurile nu vor rămâne aşa permanent. Uneori trebuie să treci prin ce este mai greu pentru a obţine ce este mai bun.

Da, viaţa este dură, dar şi tu eşti puternică! Găseşte puterea să râzi în fiecare zi. Găseşte curajul să simţi altfel, dar tot frumos! Caută în sufletul tău resurse pentru a-i face pe ceilalţi să zâmbească. Nu te stresa pentru lucruri pe care nu le poţi schimba. Trăieşte simplu. Iubeşte din toată inima. Spune adevărul. Munceşte cu seriozitate. Şi chiar dacă uneori cazi, continuă să mergi mai departe. Continuă să te dezvolţi!

Sursa: Brightside.me
Sursa foto: youngandraw.com, GettyImages, lifehack.org

Etichete