Bărbați de 10 Declarație de dragoste Femei de 10

Declarație de dragoste

(parodii)

MARINA ALMĂȘAN

Am să-ți spun repede ceea ce am să-ți spun, peste zece minute intru într-o emisiune TV în direct. Ca să câștig timp, fata o să-mi facă machiajul în aceste zece minute, sper că nu te deranjează. Tu ești idealul meu de bărbat. Pe tine nu te interesează, ca pe toți ceilalți, posteriorul femeilor, ci capul lor. Vrei să știi ce cunoștințe au și cum gândesc, nu cum își leagănă fesele când merg. Nu albastru pe pleoape, de data asta pune-mi puțin turcoaz! Asemenea bărbați sunt o raritate, numai cu ei se poate face o familie care să reziste în timp. Sau un timp. Și fond de ten, până sub bărbie! De ce crezi că te-am invitat săptămâna trecură la parada modei, unde s-au prezentat ultimele modele de bikini? Ca să te studiez, în timp ce defilau manechinele pe podium, aproape complet despuiate. Nicio clipă nu ți-ai coborât privirea asupra fundului lor. Te interesa exclusiv ce gândesc. Le examinai cu gravitate fruntea, ca să-ți imaginezi cum își reprezintă ele lumea, ce viziune au asupra existenței, cum se situează în spațiul culturii universale. Și roșu, da, dar numai în obraji, nu și pe nas, că nu sunt om de zăpadă!

Mai avem cinci minute, fără publicitate! Ideea este că m-am îndrăgostit de tine! M-ai fermecat, m-ai cucerit, m-ai zăpăcit. Nici eu nu mai știu cine sunt. De ce crezi că am adăugat, la „femei de 10”, „bărbați de 10”? Cu gândul la tine. Tu chiar ești un bărbat de 10. Ar mai fi și Alex. Ștefănescu, dar l-am surprins prea de multe ori uitându-se la aceeași parte a corpului femeilor (deși el susține că doar se documentează, pentru articolele lui de critică literară). Vreau pudră și pe frunte. Nu și la rădăcina părului, o să creadă lumea că am încărunțit.

Te rog să fii puțin atent: te iubesc! Nu, nu sunt cu Mircea Radu. Cu el fac doar emisiunea. Tu ești alesul inimii mele. Vreau să știu ce simți și tu pentru mine. Nu-mi da răspunsul acum. Regia mă anunță că trebuie să intru în emisiune. Dar revin la prima pauză publicitară. Vorbim atunci. M-aș bucura să devii iubitul meu. Sau măcar sponsor al emisiunii.