Bărbați de 10 Declarație de dragoste Femei de 10

Declarație de dragoste

(parodii)
RAREȘ BOGDAN

Te-am invitat fată frumoasă, aici, în lumina reflectoarelor, ca să discutăm despre ceea ce simt pentru tine. Va fi o discuție calmă, civilizată, într-o emisiune TV transmisă în direct. Sunt prezenți în studio cei mai mari specialiști ai țării în probleme sentimentale. Ei se vor pronunța asupra relației dintre noi, care deocamdată e unilaterală, constând în dragostea mea pentru tine. Dar poate că după acest talk-show iubirea va fi reciprocă. Bineînțeles, vei avea și tu la un moment dat dreptul la replică.

Ce-ți cer eu nu e neapărat să mă iubești pe mine, ci să iubești România. Țara noastră stă foarte prost din punct de vedere demografic. Noi doi am putea face să crească rata natalității. Dacă pentru tine țara noastră înseamnă ceva, ai să fii, fără îndoială, de acord să colaborăm în acest scop. Ai să te întrebi, probabil, când anume am putea s-o facem, fiindcă emisiunile durează de multe ori toată noaptea, până în zori. M-am gândit la o soluție. Putem profita de pauzele publicitare. Când apar pe ecran reclame la detergenți sau pastă de dinți, ne putem retrage într-o încăpere alăturată, urmând ca Octavian Hoandră să ne anunțe cu un minut înainte de a se relua emisiunea. Am vorbit și cu Cozmin Gușă, e de acord. El, care a publicat o carte cu titlul România e un ospiciu, înțelege situații din acestea mai puțin obișnuite.

În ceea ce mă privește, este sigur că te iubesc. E logic. După cum știi, eu iubesc România. Iubind România, iubesc tot ce se află în cuprinsul ei. În cuprinsul ei te afli și tu. Ceea ce înseamnă că te iubesc și pe tine.

Poate crezi că n-am experiență și că nu știu să fac copii. Știu. Am pregătit, special pentru tine, un scurt film documentar, din care reiese cum procedez. Regia, filmul! Îi avertizez pe telespectatori că urmează scene cu un puternic impact emoțional. Poftim, regia mă anunță că trebuie să difuzăm întâi publicitate. Difuzăm, ce să facem, legile economiei de piață!

Vino cu mine, draga mea, în încăperea alăturată! Ai să ai și tu cuvântul ulterior, fii fără grijă. Hai! Îl rog pe Octavian Hoandră să stea cu ochii pe ceas.

Gata! Pauză publicitară!