Călătorii Timp liber

De la dinozauri, la navetele spațiale, via Salzburg

Au trecut aproape 100 de ani de când locuitorii și vizitatorii Salzburgului tot trec, în număr impresionant,  pragul ” Casei Naturii”. Locul este, de fapt, un muzeu de istorie naturală – vă rog să aveți în minte Muzeul Antipa –  care are însă și o importantă componentă științifică. Sub acoperișul “Haus der Natur” coexistă o largă expoziție care îmbracă toate aspectele naturii, apoi un Centru al științei, un spectaculos acvariu și o grădină zoologică a reptilelor.

Cei 7000 de metri pătrați, repartizați pe 4 nivele, fac din “Haus der Natur” cel mai mare muzeu din Salzburg. Este locul ideal pentru o zi ploioasă (iar Salzburgul excelează la acest capitol! 😊), dar și pentru o fire curioasă – na, că am reușit o rimă!

Felul în care este conceput și realizat muzeul îi aduce la numitorul comun al interesului și pe cei mici, și pe cei mari, deopotrivă. Întâlnirea cu dinozaurii de odinioară, reproduși în mărime naturală, plimbarea printre vitrinele îndărătul cărora înoată pești vii de prin mările Pământului,  dioramele spectaculoase, experimentele științifice la poți fi tu însuți părtaș, în zona dedicată științei, ba chiar o mică sală de concerte, virtuală, cu o acustică perfectă,  în care poți asculta – ce altceva, decât Mozart? – toate devin un argument forte pentru a-ți petrece, poate chiar și o jumătate din zi, în interiorul clădirii ce se întinde de-a lungul râului Salzach.

Foto: Daniela Grigore