Ea și El Pe canapea

De ce nu te mai sună?

alexandru chermeleu

Inițial, am vrut să scriu acest articol, exclusiv pentru femei. De multe ori însă, nu putem vorbi despre femei fără a-i aminti și pe bărbați. :)) Așadar, am transformat aceste rânduri într-o scriere unisex. Atât femeile cât și bărbații au motivele lor. Unele sunt juste iar altele, doar un pretext simplu pentru a „salva” o a doua întâlnire ce nu poate fi mai „rea” decât prima! :)) Iar dacă prima a fost un fiasco total, cu siguranță a doua nu va mai fi. Deloc!

De ce nu te mai sună ea?

1. Femeile nu prea sună. Decât atunci când sunt îndrăgostite. Iar dacă nu o fac, cel puțin îți răspund. Și dacă totuși nu te sună, probabil ai gafat. Maiestuos. Atunci când ochii tăi ținteau aceleași forme iar buzele se măcinau sub semnul celui care nu așteaptă. Există bărbați pentru care nu contează femeia din fața lor. Atâta timp cât fusta e indeajuns de scurtă, restul sunt detalii! Neimportante. Bărbați cu care te culci noaptea și te trezești singură, dimineața! Din fericire, îi poți simți. De la distanță. Își lasă darele dorinței peste tot. Sunt parfumați si au cuvintele la ei. Un sertar plin de replici dulci și însiropate. Și cam atât! Îi poți adulmeca printre umbrele Ego-ului și nuanțele colorate ce împânzesc cenușiul sufletului. Au sex appeal. Dar nu e suficient. Sunt îmbrăcați bine și te-ar dezbrăca la fel de bine. De haine, nu și de gânduri.

2. Nu există chimie. Și nu va fi. Chimia nu se programează. Ea este. De la început. E ca iubirea. O simți sau nu o simți deloc. Femeia va ști în secunda imediat următoare dacă s-ar „culca” cu bărbatul din fața ei. Valabil și invers. Degeaba te privește în poezie, degeaba te adoră-n versuri line. Degeaba își aruncă sufletul pe masă. Pictând aceleași linii ce nazuiesc o șoaptă. Chimia e vibrație. De ambele părți. O undă de energie ce îți străbate trupul. Mintea și inima. Un cântec memorat de amândoi. Iar dacă unul se încurcă-n strofe, nu mai ajungeți la refren! Precum ecoul ce se pierde între vorbe. Degeaba e citit și aranjat. Atât afară cât și înăuntru. Unde chimie nu e, nimic nu e! :))

3. Ai invitat-o la cafea. Deși ție nu iti place cafeaua. Ai început cu o minciună și s-ar putea să termini cu mai multe. Ești arogant și vorbești. Mult prea mult și mult prea despre tine. Ești invadat de demonii regretelor, căutând o alinare în brațele pe care nu le înțelegi. Vorbești prea mult despre foste, dansezi prea mult cu fantomele trecutului și folosești mult prea des cuvântul „Eu”. Ea își dorește o relație și nu un război al sufletelor.

4. M-am întrebat mereu câte beri poate bea un bărbat la prima întâlnire? Cu siguranță va fi și ultima. :)) Am aflat răspunsul puțin mai târziu. O imagine cât se poate de oripilanta. Să-ncepi cu un pahar și sa nu te mai oprești. E greu sa „iubești” un asemenea bărbat. Cel mult, să-l ajuți!

De ce nu te mai sună el?

1. Femeia trofeu. Arată bine în societate și pe hârtie. O altă victimă bifata victorios în jurnalul cuceritorului asiduu. Pentru el, nu ești nici mai mult, nici mai puțin decât o partidă de „pescuit”. Sau de „vânătoare”. Un mascul „alfa” ce nu a înțeles ca nu poți rămâne un cuceritor dacă nu o faci pe termen lung. Iar dacă ai cucerit-o, atunci ține-te de ea. Altminteri, nu ești un cuceritor, ci un impostor.

2. Îl suni tu. Dar sună ocupat. Așa cum este și el. Ocupat cu una și cu alta. Sau mai multe! :)) Iar dacă nu insiști prea mult, te va suna el. Când are nevoie de tine. Ești a doua spita de la roată. O roată a ființei ce se învârte nevrotic și neincetat, fără a se opri vreodată în dreptul inimii tale. O jumătate de măsură servită cald în serile în care el își face timp să te mai vadă o dată. Niciodată nu vei ști când este și pentru ultima oară.

3. Teamă. De el însuși și de responsabilități. Îți trebuie curaj sa ieși dintr-o relație asa cum îți trebuie curaj sa intri în alta. De preferat să nu fie a altora! :)) Unii bărbați fug. Atât de repede, mâncând pământul. Ștergând orice urmă ce mai poate zăbovi în amintiri. Unii bărbați fug. De angajamente și de promisiuni. Căci dacă la-nceput a fost ușor să le rostească, la final e mult mai greu să se țină de ele! :))

O relație înseamnă mult. Înseamnă joc. Înseamnă sport. Iar unii nu vor să obosească atât de repede. :))
La final, cel potrivit te va suna. Și, mai mult decât atât, te va iubi!

Tu ai achiziționat cartea Rai și Iad în iubire?
Alătură-te celor peste 25.000 de cititori.

carte

VEZI DETALII

Uscatoare rufe