Ea și El

De ce este important să înveți să i te supui soțului tău

Noi femeile ne-am obișnuit să spunem că ne dorim un bărbat lângă noi, alături de care vom rămâne toată viața, pe care să ne putem baza și în care să avem încredere. După care îl găsim, ne căsătorim cu el și începem să-l modelăm, să-l transformăm. În acest fel, distrugem cu bună știință, principala plăcere a femeii: aceea de a i se supune bărbatului. Uităm că, de fapt, știința de a ne supune și de a fi dependente de un bărbat, face parte din natura noastră.

Am încetat să le mai dăm bărbaților dreptul de a fi lideri, dreptul de a alege.
Indiferentdespre ce alegere este vorba. Pentru că ne dorim ca totul să fie numai cum vrem noi. Ia amintiți-vă, vă rog, când v-ați privit ultima oară bărbatul de jos în sus, cu o privire spășită sau cand v-ați aplecat rușinate privirea, după ce ați făcut ceva ce știați că-l va supăra?…de fapt, vă mai este oare frică de soții voștri? Nicidecum! De regulă, stați cu pieptul înainte și încercați să-i convingeți că nu au dreptate! Dar oare nu v-ați dorit niciodats să vă relaxați și să lăsați totul în seama lor?..
Ca rezultat al veșnicelor noastre încercări de a ne asuma totul, părerea bărbaților devine un element neglijabil. Ajungem, în final, să fim dezamăgite ( tot din vina noastră!) și să ne despărțim. Dar nu încetăm nicio clipă să ne spunem, în gând: “ Nu mă predau! Nu mă voi supune lui!” Pentru ca mai apoi, dobândind puterea absolută în cuplu, să ne trezim doborâte de responsabilități.. Și uite-așa, sfârșim prin a ajunge la concluzia că e mult mai bine ca aproapele nostru să preia de la noi toate aceste responsabilități. Nu e, oare, mult mai comod, să dețină el puterea absolută?…

Femeie! Dacă partenerul tău este suficient de puternic pentru a prelua toate aceste responsabilități și pentru a avea grijă de tine, atunci predă-te și încetează să mai vrei să ai mereu dreptate! De unde naiba o fi apărut această contradicție între rațiune ( care-și dorește liniște și consens) și instinct ( care-și dorește putere absolută)?
Se pare că ne este teamă că un bărbat puternic va ajunge să ne domine și ne va priva de libertate. Însă imediat ce ne găsim un bărbat liniștit, ușor de guvernat, pe care reușim să-l subordonăm intereselor noastre, rațiunea noastră se relaxează: țelul a fost atins. Dar această stare nu va dura mult. Ni se trezește curând conștiința, care va începe să ne demonstreze că un bărbat adevărat nu va permite niciodată să fie calcat în picioare.
Liniștiți-vă, așadar, și faceți un pas înapoi! Lăsați-i pe soții voștri să ia singuri deciziile și să poarte răspunderea lor. Amunge cu acest joc! Haideți să-i spunem “Da!” alesului nostru, să avem încredere în el și atunci vom avea parte de un partener de drum de încredere, puternic , serios, matur.
Iar dacă se va întâmpla să greșească ( doar este și el om, nu-i așa?) trebuie să ne comportăm firesc și, în loc să-l inundăm cu o mare de reproșuri, haideți să-l asigurăm că-i suntem alături și că vom trece împreună peste orice. Simțind că are alături un sprijin, el își va mobiliza toate forțele interioare, va începe să aibă încredere în părerea noastră și nu ni se va mai opune. În consecință, în casă va trona armonia și se va instala definitiv fericirea.

Sursa: ivona.bigmir.net

surse foto: lovestyle.ru, forsfortuna.com, ladyadvice.ru, plus.google.com