Bombănelile Marinei Editoriale

De ce bărbații ne iau de fraiere?

…căci, pur și simplu, nu suntem!
Ne-au cucerit? – nu înseamnă că sunt învingători, ci că noi ne-am lăsat cucerite. Le place să se creadă șefi? – n-au decât! Povestea cu gâtul care întoarce capul ( familiei) după cum vrea el vă este binecunoscută. Și apoi nu ne stresăm, omenirea a demonstrat demult că în spatele fiecărui bărbat puternic se află o femeie cel puțin la fel de puternică.
Se simt bine, când le punem în farfurie bunătăți pentru care am stat ore în șir prin supermarketuri și bucătării, stricându-ne manichiura și îmbibându-ne cu miros de ceapă prăjită? Să le fie de bine! Ei nici nu bănuiesc că pentru asta vor trebui “să plătească” și că vor trebui să transforme, de Crăciun, bunăoară, toate ciorbele, tocănițele, sarmalele, papricașurile, musacalele și iahniile însumate în cadoul la care demult visăm.
Le place să ne mutilăm trupurile, de dragul lor? Să coabităm cu silicoanele, să ne tăiem stomacurile, să ne epilăm, pensăm, vopsim, să ne liposugem, să ne bronzăm forțat sau să ne albim artificial? Veste proastă! N-o facem pentru ei! O facem pentru noi, pentru că vrem să ne simțim bine în pielea noastră și pentru că ne place, pe cât de nevinovat, pe atât de intens, să simțim cum lunecă spre noi privirile ațâțate ale tuturor bărbaților de pe planetă.
Nu ne mai credeți,așadar, fraiere! Nu suntem nici pe departe un stol gâsculițe amorezate, care, în numele dragostei, suntem dispuse să suportăm orice și să iertam totul!
Nu suntem portul care rămâne mereu la locul său, așteptându-și nesfarșit vaporul să tragă la dană, după ce a cutreierat mările lumii. Vă primim, da, în portul nostru atâta timp cât vrem noi, așa că fiți oricând gata să vă treziți cu dana închisă sau ancora tăiată, aruncați în larg și condamnați la derivă.
Vă iertăm rătăcirile, doar pentru că vă iubim sau, poate, daca vrem să fim pragmatice, pentru că ne simțim și noi la rându-ne cu musca pe căciulă, pentru unele sau altele; vă tolerăm gândurile strâmbe, vorbele urâte , atingerile dureroase, trădările și, în general, atitudinile mizerabile doar pentru a câștiga timp să ne încărcăm cu acel curaj de a ne rupe de voi pentru vecie..
Așa că, dragii noștri, nu ne mai luați de fraiere! Și dacă vreți liniște în casă și dragoste cât cuprinde, iubiți-ne, la rându-vă și, mai ales, tratați-ne cu respect!