Ea și El

De ce al doilea mariaj poate fi mai bun decât primul?

 

Probabil că principala diferență dintre prima și a doua căsnicie este aceea că, după nuntă, nu mai ești obsedat de luna de miere. Sau, mă rog, ți-o dorești, dar ai și alte priorități. Căci știi perfect, din experiența anterioară, că va începe imediat viața adevărată, care nu constă deloc în distracție, ci e plină de probleme. Și numai alături de noul tău soț îi veiputea adăuga sens și fericire.

Iată și alte 7 diferențe dintre a doua căsnicie și prima:

1.Ai devenit mai matură și mai înțeleaptă

De multe ori, prima căsnicie o ai atunci când ai 20 de ani. Nu ești încă pe deplin matură, nu ți-ai stabilit exact obiectivele și prioritățile. Nu știi încă ce vrei de la viața ta, darămite de la viața în doi! În a doua căsnicie ești însa capabilă să ții cont de toate greșelile făcute în prima și să preîntâmpini altele.

2.De data asta este decizia ta și numai a ta

De multe ori, când te-ai măritat prima oară, ai făcut-o sub presiunea rudelor sau… luată de val! A doua căsnicie o faci numai după o matură chibzuință, evaluându-l profund pe celălalt și făcându-ți planuri măcar pe o anumită perioadă, dacă nu chiar pentru toata viața.

3.Nimeni nu vrea să treacă printr-un al doilea divorț.

Fără doar și poate, nu există oameni care se căsătoresc, fără să-și dorească să rămânâ împreună până la adânci bătrâneți. Și totodată, nu există oameni care să nu fi fost extrem de dezamăgiți, văzând că acest vis al lor nu s-a împlinit. Nimeni nu vrea să mai treacă încă o dată prin așa ceva. De aceea, intr-o a doua căsnicie, și femeile și bărbatii merg pe un compromis, au mai multă grijă unul de celălalt, se gândesc bine înainte de a spune ceva , în concluzie dovedesc mai multă înțelepciune.

4. E dificil, dar vă dați silința

Adesea, în cea de-a doua căsnicie te lovești de aceleași probleme, ca și prima oară. E , pe undeva , explicabil : atragem același gen de bărbați, căutăm ceea ce ne lipsește. Dacă primul a fost un trântor, este foarte posibil ca și al doilea să fie la fel. Ceea ce este mai important însă – o femeie matură gestionează altfel situația, se raportează altfel la neajunsurile soțului, nivelează asperitățile, discută în amănunt mairile probleme, este pregătită să vorbească deschis despre sentimentele sale. Ceea ce este minunat!

5.Timpul e neprețuit.

La 20 de ani, ai senzația că ai toată viața inaintea ta, decenii întregi în care poți să te plimbi, să cauți, să alegi, să visezi și să te distrezi. La 30-40 de ani, ai înainte aceeași viață, dar acum poți evalua mai corect ce te așteaptă și poți înțelege că deceniile din fața ta nu sunt chiar nesfârșite. Prețuiește fiecare clipă petrecută alături de omul drag!

6. Conștientizezi limitele

Petrecând ceva timp în singurătate, vei începe să te cunoști mai bine. În al doilea rând, vei conștientiza de ce nu e bună singurătatea. În noua relație vei ști să-ți construiești corect limitele, să știi când ți-e mai bine să fii singură și când o astfel de însingurare i-ar fi necesară, poate, și soțului tău. În plus, veți ști amândoi să folosiți cum se poate mai bine timpul petrecut împreună.

7.Ești recunoscătoare

În primul rând, ești recunoscătoare sorții – pentru că ți-a oferit o a doua șansă, scoțându-ți în cale un asemenea bărbat. Apoi îi ești recunoscătoare bărbatului respectiv, pentru faptul că te face să te simți atât de frumoasă, de dorită, de împlinită, de fericită.

Nu priviți, așadar, divorțul ca pe o tragedie! Este posibil ca el să fie, de fapt, calea spre fericirea voastră adevărată!

Sursa : womanhappiness.ru

Surse foto: smilehappy.ru, psyh-olog.ru, 5talantov.ru