Diverse

Dan V. Dumitriu decretează : “Fericirea este o belea!” 

 

    Ce ti-e si cu fericirea asta ! Toata lumea vrea sa fie fericita si nu inteleg de ce! Cand esti fericit, lumea te invidiaza si cateodata chiar te uraste , „Ce are ăsta si n-am eu ?” sau ” Cu ce e el mai bun decat mine ,ca el sa fie fericit si eu nu ?”. Lumea incepe sa te ocoleasca , pentru ca ii aduci aminte de nefericirea ei si incet-incet ,ramai singur . Pe cand daca esti nefericit ,toti sunt numai zambet si compatimire .Care mai de care incearca sa-ti stearga lacrimile si sa te cosoleze . Din cele enuntate mai sus,  rezulta ca oamenii din jurul tau incearca de fapt  sa te mentina intr-o stare de echilibru , adica nici cal , nici magar . Oare de ce ?!?Oricum fericirea nu e o linie continua .Se intrerupe cand ti-e lumea mai draga ,la fel ca si curentul electric pe vremea comunismului . Vine un eveniment si ti-o strica . Problema este ca e al dracului de greu s-o repari .N-are o maneta de care sa tragi si sa se repuna in functiune . Dar cui ii trebuie , cand este atat de confortabil sa fii nefericit .Toata lumea te iubeste si nu te invidiaza nimeni , doar ca asta te face fericit si o iei iar de la capat . V-am spus eu ca fericirea este o belea ! Te invarti ca un caine dupa coada si nu se mai termina niciodata . Aici am exagerat , ca de terminat tot se termina odata , atunci cand iti expira termenul de garantie .Exact ca la orice altceva ,cand se termina garantia ,se termina si obiectul sau subiectul in discutie si va face nefericiti . Dar nu-i nicio problema ,ca doar sunt aici sa va consolez .

Un capitol aparte îl reprezintă fericirea sau nefericirea in dragoste . De ce un capitol si nu doua,  este pentru faptul ca la inceput sunteti in faza de amor neconditionat ,el\ea la fel si toata lumea e fericita .Apoi va casatoriti si dragostea aia de la inceput incepe sa scartaie ca o usa neunsa sub presiunea banalului cotidian . Fericirea nu va mai da aripi , ca nu mai are nici ea si de unde nu e ,nici Dumnezeu nu cere . Intrebarea care se impune este :Ce e de facut ? Sunt mai multe solutii :1.Ungem usa , chiar si cu ulei de bucatarie daca n-avem altceva la-ndemana . 2. Cautam aripi in alta parte ,desi solutia asta poate avea urmari grave ,cel putin , pentru unul din parteneri . 3 . Nu facem nimic si ne lasam in voia sortii . Periculos ! pentru ca nu stim daca soarta tine cu noi sau nu ,si ne putem trezii cu niste surprize teribil de neplacute ,ca de exemplu  ” Plec cu Gigi ca el ma iubeste , nu ca tine .”

Orice s-ar intampla ,eu sunt aici sa va consolez . Chestia e : pe mine cine ma consoleaza, daca am nevoie ? ….Ehhh !!! Ce ti-e si cu fericirea asta ! Am sa ma consolez singur ! 

Dan V.Dumitriu, Laval, Canada, august 2020

Sursa foto : thespinoff.co.nz 

Publicitate