Frumusețe

“ Primele trei zile au fost mai grele : de câte ori deschideam frigiderul,  mă întrebam în sinea mea :  mi-e foame sau vreau doar să-l curăț?” – interviu cu actrița JENY NICOLAU, despre spectaculoasa ei slăbire

 

Singurul ghinion al actriței  Jeny Nicolau este faptul că nu traiește în București. Dacă ar fi avut,  pe tavă, toate oportunitățile de manifestare artistică și de promovare media specifice Capitalei, Jeny ar fi fost departe, ar fi jucat in telenovele, ar fi fost vedetă a Teatrului Constantin Tănase, ar fi fost abonata televiziunilor. Dar chiar și așa, focoasa olteancă trăitoare în Cetatea Băniei, are o popularitate pe care multe din actritele Bucureștilor și-ar dori-o. Am  cunoscut-o cu ceva timp în urmă, la una din edițiile tematice ale emisiunii mele. Ne-a cucerit pe toti : volubilă, cu vorbele la ea, isteață, pozitivă. Mi-a vorbit atunci, țin minte, despre relația de cuplu ( se măritase abia la 40 de ani, ceea ce era un subiect de discutat, nu?) , despre cât de mult își iubește soțul și despre câte și mai câte din viața lor de familie. Singurul cusur pe care i l-aș fi putut găsi atunci, dacă aș fi fost cârcotașă, ar fi fost cel legat de faptul ca, pentru o femeie tânără, îmi părea cam prea rotunjoară. Dar cum , în zona umorului, persoanele rotunjoare sunt , de multe ori, mult mai simpatice decât silfidele, lucrul acesta trecea neobservat, atunci când Jeni urca pe scena. 

Și, deși  suntem de atunci prietene pe Facebook ( unde Jeni este de asemenea foarte populară) , nu am băgat de seamă că eroina  noastră s-a luat, la un moment dat,  cu kilogramele la trântă. Am revăzut-o , pur și simplu deodată, muuuuult mai slabă. Aproape trasă prin inel! Părea că a slăbit peste nopate! …”A! Si-o fi tăiat stomacul!” – am conchis, admirându-i însă noul look. Dar iată că nu! Jeny Nicolau face parte din randul acelor persoane ambițioase, care dacă-și pun ceva în cap, reușesc și singure! 

    Pentru că știu foarte bine obsesiile legate de greutate ale cititoarelor noastre, mi-am provocat prietena virtuală la un interviu. Exemplul ei, de ce nu?, poate fi urmat de fiecare dintre voi! 

Marina Almășan : – Dragă Jeny, ești o persoană foarte socială, foarte comunicativă! Care au fost , in decursul anilor, subiectele legate de viața ta, care au fost cele mai mediatizate/comentate? 

Jeny Nicolau : – Subiectele foarte mediatizate au fost doar doua: am ținut post 12 ani cu dorința expresa de a mă căsători –  fapt care s-a întâmplat la frageda vârsta de 40 de ani! –  și al doilea subiect a fost legat de pierderea mamei care mi-a generat o durere foarte de mare…

Marina Almășan : – Cred că în curând va fi inclus în top și un al treilea : spectaculoasa ta “slabire”! Vad că se vorbește foarte mult despre ea. Dar am totuși o curiozitate personală : Se spune că o femeie face efortul de a slăbi puternic și , in general, de a arăta deodată foarte bine, atunci când vrea să facă schimbări în viața sa. Se adeverește și in cazul tau? 

Jeny Nicolau : – Nu,mi-am dorit pur și simplu sa slăbesc, e adevărat nu atât de mult! Nu m-am crezut capabilă de o așa ambiție dar am reușit și sunt mândra de acest lucru!

Marina Almășan : – Ai și de ce! Care este istoricul “gabritului” tau?

Jeny Nicolau : – Eu sunt o persoana “osoasa “cum se spune in popor,am oasele mari și niciodată nu am părut foarte slaba ,nici atunci când eram! In primul meu turneu in America, în 1995 ,in trei luni am luat 10 kg după care au urmat încă 10 și uite-așa m-am apropiat de 90kg! In 2003 am slăbit,  cu sala și dieta, 25 de kg , mi-a fost foarte bine,apoi m-am căsătorit in 2008,  iar in 2009 am renuntat la un viciu foarte urat ( fumatul)  am făcut foarte bine pt sănătatea mea,  dar nu am știut sa gestionez situația și m-am îngrășat 17 kg! Cu timpul m-am specializat în ale gătitului și normal ca la kg avute, s-au mai adăugat altele noi !Dupa prima luna de pandemie am mai pus 7 și arătam grasă și deloc frumoasa! M-am hotărât ca trebuie sa fac ceva și iată-mă la 68 de kg!!! Ma simt perfect,  dar mi-am schimbat total regimul alimentar : am renunțat la ulei,dulciuri ,pâine .Imi fac dulciuri fără zahăr și făină!

Marina Almășan : – Dar, oare, te întreb eu, farmecul femeii stă în nr de kilograme?

Jeny Nicolau : –  In situația in care mă aflu acum și ținând cont de miile de comentarii laudative la adresa greutăți mele,  pe care le primesc zilnic ,tind sa cred ca da ,farmecul unei femei poata sta și in kg.

Marina Almășan : – Dacă zici..l Dar de ce să te înfometezi, când poți apela la bisturiu , care, în  cateva luni, te transformă dintr-un tanc in manechin? Tu la ce metodă ai recurs? 

Jeny Nicolau : – Eu nu  am  vrut să apelez la bisturiul de care vorbești. Am mâncat proteina ,primele 7 zile,  fără legume și fructe .Dupa 7 zile am adăugat legumele și după doua luni fructele dar numai dimineața!Este o dieta inspirata de la Dukan,  dar adaptata pt mine și poftele mele( am mâncat, spre exemplu,  carnea cu muștar sau sos de iaurt de 1,5 cu mărar și usturoi,lucruri interzise la dieta Dukan).

Marina Almășan : – Dar spune-mi sincer : cum au trecut primele zile de dietă? ( cât de des îți venea s-o pornești spre frigider și de unde găseai puterea de a “rezista”?) 

Jeny Nicolau : – Primele trei zile au fost mai grele,  dar de câte ori deschideam frigiderul,  mă întrebam in sinea mea :  mi-e foame sau vreau doar sa-l curăț?

Marina Almășan : – Presupun că ai avut cel mai curat frigider din lume, in această perioadă! Te rog să-mi soui acum care au fost efectele slăbirii tale spectaculoase? ( schimbare de garderobă, stare de spirit , reacțiile celor din jur etc) 

Jeny Nicolau : – Nici nu mă așteptăm să mă simt atât de bine . Nu mă mai dor genunchii ( eu având și o gonartroza), nu mă mai doare coloana ,mi-am schimbat total garderoba și cei care mă urmăresc, spun ca am întinerit cu cel puțin 10 ani! Am scapat de garderoba in care întrau cele 88 de kg și nu vreau sa mă întorc niciodată ,nici măcar in vis,  la greutatea din trecutul nu foarte îndepărtat! 

Marina Almășan : – La ambiția care te caracterizează, nu te paște acest risc! Reacția soțului care  fost? Urmează  el? 😁

Jeny Nicolau : – Soțul meu nu mi-a arătat niciodată ca l-ar deranja greutatea mea,  in schimb se pare ca-i place foarte mult cum arat acum! El este inginer constructor și muncește foarte mult , așa ca nu are cum sa țină dieta și nici nu-și doreste!

Marina Almășan : – Te rog, vino cu un sfat pentru cele care vor să-ți urmeze exemplul!

Jeny Nicolau : – Cei care doresc sa slăbească,  in primul rând sa se înarmeze cu răbdare și ambiție! Eu personal m-am rugat la Maica Domnului sa mă ajute sa slăbesc, sa-mi dea putere și… am reușit!

Marina Almășan : – Aha, deci ți-ai  luat complici! 😁 Ca să-ți pun, totuși, și o întrebare legată de cariera ta profesională : Se întâmplă să ai in repertoriu ceva legat de acest subiect? ( dă-mi un link, să-l atașez interviului) 

Jeny Nicolau : – Am chiar o melodie care se numește “Cura de slăbire” : https://youtu.be/1Qxwp-tR22Q 

Marina Almășan : – Melodie premonitorie, deci! De amuzament, vreau sa te întreb : ai vreo rochie care a fost preferata ta, iar acum ți-e ciudă că ți-a rămas…mare?😁

Jeny Nicolau : – Daaaa, am o rochie galbenă, foarte frumoasa, dar care acum mi-e foarte mare! 

Marina Almășan : – Nu-i nimic! De strâmtat e mult mai simplu, decât de lărgit! 😉Care este următoarea provocare, pe care ți-o propui? Văd că stai f.bine cu voința! 😉

 

Jeny Nicolau : – Vreau sa fiu pozitivă ,tânără și neliniștită in ceea ce privește profesia mea!Imi doresc sa împart bucurie și zâmbete!Avand in vedere perioada pe care o traversam,  asta este chiar o provocare : sa fac oamenii sa râdă !

Marina Almășan : – Așa să faci! Dar atenție! Râsul…îngrașă!😂😂😂

Uscatoare rufe