Ea și El Pe canapea

Dacă ți-aș spune…

Alexandru Chermeleu

Dacă ți-aș spune că cel care te-a înșelat, s-a înșelat, de fapt, pe el … M-ai crede?
Că toate săgețile s-au întors înapoi cu o viteza infinit mai mare?! Săgeți otrăvitoare și îndreptate spre un suflet pur și răscolit de gheare ce au sfâșiat din carnea inimii.
Dacă ți-aș spune că cel care te-a mințit atâta timp, s-a mințit, de fapt, singur … Uitându-și numele-n oglinda ce nu-l mai poate recunoaște în dimineți sau seri pătate în cuvinte.
Dacă ți-aș spune că cel care te-a părăsit, s-a părăsit, demult, pe el. Și poate că e mai bine aşa. Decât să suferi în aceleași brațe ce au uitat să te încălzească ieri.
Dacă ţi-aş spune că cel care ţi-a zis mereu „Nu poţi!”, îşi strigă în ecou a lui neputință? Tu l-ai lăsat de multă vreme în spate. Şi nu ți-ai mai întors privirea răpusă ferm de-a lui invidie?!
Dacă ți-aș spune că cel care te vorbește atât de mult şi rău pe la spate, vorbește si mai mult despre el … căci nu ar zăbovi o clipă să-şi pună lacăt gurii atunci când chipul tău îl întâlnește pe al lui, în umbră?!
Dacă ți-aș spune că este ok să fii şi singur … nu e o dramă şi nici moartea fiinţei. M-ai crede? Căci doar aşa te poţi descoperi pe tine, din miile de măști schimbate printre ani.
Dacă ți-aș spune că eşti un om frumos … M-ai asculta? Sau te-ai uita grăbit în oglinda ce multe veacuri a păcălit atâtea trupuri?!
Dacă ți-aș spune că încă eşti aici, în fiecare dimineaţă, trezit fiind de-aceleași raze. E o minune.
Ascunde-n suflet aceste rânduri şi nu uita de ele. Să-ţi reamintești mereu de tine în ceasuri negre şi fără de glas.
Dacă ți-aș spune … Dar mai bine tac! Atât de dulce îmi doresc să te ascult!

‼️ Ultimele două zile în care poți beneficia de Pachetul “Pansament pentru minte și inimă” ce conține toate cărțile mele cu ✅ Autograf ✅ Transport Gratuit ✅ Preț redus. Pachetul se poate comanda de aici: https://booksandpassion.ro/…/pansament-pentru-minte-si-ini…/