Diverse

Dacă șeful tău face aceste 4 lucruri, înseamnă că e timpul să-ți dai demisia!

Destul de frecvent, oamenii își dau demisia nu din cauza serviciului, ci al șefilor imposibil de suportat. Există destule dovezi că atitudinea acestora ne influențează serios starea de sănătate. Neglijarea acestui fapt poate duce la consecințe grave.
Dar cum să afli dacă a sosit, cu adevărat, momentul să spui “Adio!” locului tău de muncă și implicit șefului tău? Dacă vei constata măcar unul din semenele următoare, va trebui să începi să-ti cauți un nou loc de muncă!

1. Șeful te face să începi să te simți inutilă
Un șef adevărat trebuie să te stimuleze, să te inspire, să-ți ofere provocări și să știe să te îndrume. Șefii cei mai buni își corectează subalternii, amplificându-le părțile bune.La finele anului 2018, cercetătorii Universității din Tillburg au demonstrat ca, dacă un șef îl ajută pe angajatul lui să-si dezvolte părțile bune, acesta din urmă va evolua, in beneficiul ambelor parți. În caz contrar, nu te vei mai dezvolta, ci te vei “ofili”. Vei consuma energie aiurea, te vei degrada, întrucât talentele și capabilitățile tale nu vor mai fi valorificate.
Varianta cea mai groaznică este un șef care distruge, care nu vrea să observe și să prețuiască contribuția ta la dezvoltarea companiei, determinându-te în final să-ți dai demisia.

2. Șeful îți calcă în picioare valorile
Și nu ne referim la conducătorii care, de dragul obținerii succesului, vă determină să încălcați frecvent regulile. Vorbim de acele specimene idioate, care vă fac să simțiți în permanență că sistemul vostru de valori este în pericol. Rezultatele unui studiu, făcut în 2015, in cadrul Universității Ruskin din Marea Britanie , au demonstrat că există o legătură puternică între valorile fiecăruia dintre noi și modul nostru de a gândi. Prin urmare, clătinarea sistemului nostrude valori poate pune sub semnul întrebării dorința noastră de a mai merge la acel serviciu.

3. Seful care devine “jandarm”
Nimic nu e mai rău decât un șef care sa nu le dea subalternilor posibilitatea de a respira liber. Gretchen Sprizer din Universitatea din Michigan a studiat, timp de 20 de ani, libertățile de la locul de muncă, observând că angajații care se bucură de libertate sunt mult mai productivi și mult mai multumiți de ceea ce fac. Și prin urmare, nu se gândesc la schimbarea locului de munca.

4. Șeful care te face să te îndoiești de tine.
El e în permanența ne ulțumit de ceea ce faci, îți găsește mereu noduri în papură. El nu observă niciodată succesele tale, este îngrozitor de critic, iți “confiscă” realizările și nu te include niciodată în cercul favoriților sai.
“Atacurile” permanente te distrag de la problema reală : care este, de fapt, însuși șeful tău. Și, din păcate, începi să te îndoiești de tine.

Sursa : cluber.com.ua