Bombănelile Marinei Editoriale

Curățenia de primăvară

…nu e doar o “curățenie”. E un nou început ; așa cum primăvara declanșează , prin mecanismele sale interioare, trezirea la viață, tot așa și curățenia de primăvară este menită să deschidă calea spre o nouă vară, pe care dorim s-o întâmpinăm “în haină nouă” .

Curățenia de primăvară iți reamintește că ai prin  șifoniere “umbre ale trecutului” de care trebuie să scapi. E ca în viață : nu poți avea pretenția unui viitor sprințar, dacă te trag înapoi amintirile unui trecut pe care oricum nu-l poți întoarce înapoi. Curățenia de primăvară te ajută să te desprinzi de lucrurile vechi, pe care nu le mai porți pentru că au fost luate pe sus de trandurile modei sau de kilogramele dobândite de tine în iarnă. Te ajută să înlături colbul așezat peste lucrurile care inca îți mai vin, să le lustruiești cu sârg, să le repui pe linia de plutire. 

Curățenia de primăvară te ajută să descoperi lucruri demult uitate, așezând pe chipul tău surpriza reîntâlnirii cu ele. Curățenia de primăvară face ca în jurul tau să miroasă a nou, a proaspăt, a spray-uri în care E-urile se încolonează în miresme de flori. Curățenia de primăvară readuce ordine în haosul grăbitei ierni care n-a mai venit : hainele groase, aproape nepurtate, iși reiau locul in fundul de sifonier, readucând în primele rânduri culorile subțiri ale primăverii. 

Curățenia de primăvară aduce laolaltă cuvinte precum șmotru, Nufărul, covoare, veselă, aspirator, soț leneș, perie de parchet, uneori zugrăveală. Ferestrele noastre își primesc și ele porția de lustru care să limpezească imaginea de dincolo de ele ;  și, ca un făcut, a doua zi după ce le vezi strălucind, afară se va pune de-o torențială ce-ți va anula  toate eforturile zilei precedente. 

Curățenia de primăvară reunește familia, amestecând vârstele între ele, elanul cu bombănelile, hărnicia cu trasul chiulului. 

Curățenia de primavară poate fi extinsă și la nivelul celor ce ne populează anotimpurile : a sosit poate timpul să ne igienizăm lista de prieteni, sa evacuăm din ungherele sufletului persoanele toxice, să ștergem praful depus peste relațiile neglijate, să le udăm la rădăcină, ca să crească verde și frumos. 

Una peste alta, fie că o iubim sau nu, curățenia de primăvară este un “must” al fiecărui nou început. La șmotru, dragilor!

 

Rubrică oferită de FARMACIILE CATENA : ANTIRID – CU PRODUSE NATURALIS

Publicitate