Ea și El

Cum se schimbă  o fată bună, după ce este înșelată? 

 

Lumea e plină de femei de 10. De femei frumoase și la suflet, și la trup. Femei serioase, blânde, empatice, femei devotate și loiale, femei dedicate unei iubiri, unui bărbat. Dar într-o bună zi, chiar și aceste femei primesc o palmă de la viață. Sunt îșelate. Sau mințite. Sau folosite. Și deodată totul se schimbă. In primul rand, ceva în interiorul lor.  Va dispărea acea puritate din sufletul lor, ceea ce le-a deosebit de toate celelalte femei. Tot ceea ce până mai ieri era atât de profund, va dispărea. Caci ele au dăruit tot ceea ce aveau mai bun în ele, neprimimd în schimb decât trădare , minciună și suferință…

 Aceste femei n-au făcut niciodată nimic pe jumătate. La fel și în dragoste : dacă s-au îndrăgostit, atunci au făcut-o doar necondiționat și din toată inima. Nu, ele nu sunt naive și înțeleg foarte bine că nimeni nu este perfect, de aceea ele iubesc sincer, îl iau pe celălalt așa cum este el,  fără reproșuri. 

Din păcate, dintotdeauna au existat oameni  care vor să profite de bunătatea unor astfel de femei. Și nu este  greu deloc, pentru că ei știu cât de pline de compasiune sunt  aceste  ființe. De aceea vor apărea în viața lor să le folosească pentru propriile interese și apoi vor dispărea ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Este deosebit de dureros să fii înșelat chiar de acele  persoane pe care le iubești sincer, de oamenii în care ai încredere. Însă aceștia se folosesc, iată,  de bunătatea unor asemenea femei și se joacă cu sentimentele lor. Ce se întâmplă cu ele, în consecință?

– Își pierd, pur și simplu,  încrederea. Se uită în jurul lor cu alți ochi și devin reticente și prudente. Ele înțeleg deodată  că nu mai pot avea încredere în oricine.

– Construiesc în jurul lor ziduri . Devin temătoare și le este frică să nu sufere din nou

– Nu mai au sufletul deschis.

Trădările au lăsat, pentru totdeauna,  în viața lor o amprentă dureroasă. Regretă că le-au permis unora să se joace cu sentimentele lor. Bunătatea le este înlocuită acum  cu sarcasmul și cu gestul respingerii

– Nimeni nu le mai poate înțelege. Ele însele nu mai cred pe nimeni. Își vor aminti mereu  că toate lucrurile pe care le credeau înainte a fi frumoase și bune, nu le-au adus decât durere. Acum au decis ferm că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată. Acum nu fac decât să încerce să se protejeze.

– Ele conștientizează că sunt  propriul său salvator. Nu mai speră la susținerea nimănui și nu mai cer ajutorul nimănui. Vor încerca să facă față singure tuturor furtunilor care vor apărea în viața lor. Se vor distanța de toți cei din jur și de toate lucrurile care le-ar mai putea rani.

– vor învăța să țină în ele toate trăirile și emoțiile. Își vor aminti că, deși u fost cuminți și bune,  nu au fost apreciate, înțelese, susținute, ajutate. Acum doar ele știu ce simt, ce emoții interioare au. Ajung să  se iubească doar pe sine.

– Au înțeles că adevărul e cea mai bună salvare, chiar dacă acest lucru doare. Au învățat de la soartă lecția  durerii, pe care probabil nu o vor uita niciodată. Dar au  înțeles și că adevărul le-a salvat.

Aceste femei știu bine că nu există fericire absolută.

Fericirea: ce poate fi mai frumos?…însă lor doar  oboseala le-a rămas în memorie. Acum ele au învățat că,  pentru a face pe cineva fericit, trebuie tu însuți să fii fericită.

– Oamenii răi vor continua să existe. Faptul că ești cinstit și sincer cu toată lumea nu este o garanție că și lumea va fi la fel cu tine. Destul de des, totul se întâmplă exact pe dos. Dar oamenii trebuie bine studiați, înțeleși, iar apoi “sortați”. Iar mizeriile trebuie aruncate la gunoi.

– Bunătatea dispare, după o astfel de dezamăgire. După toate prin câte  au trecut aceste femei, bunătatea lor va ajunge să dispară. Nu este vina lor că viața le-a transformt și a consumat tot ceea ce era mai bun în sufletul lor.

– Totul s-a schimbat. Nici ele, nici viața lor și nici lumea din jurul lor nu va mai fi așa cum a fost. Ele nu vor mai permite nimănui să se mai joace cu viața lor, să le  mai trădeze, să le mai manipuleze. Ele vor  ști să facă față tuturor provocărilor.

Sursa : cluber.com.ua 

sursa foto : doctorberezovska.com

Publicitate