Ea și El

Cum să-ți faci soțul… gospodină?

După cum arată un studiu publicat recent în Marea Britanie, multe femei sunt gata să-și și plătească jumătățile de viață, pentru a le face să se implice în treburile gospodărești.

barbat-1Pentru a-și convinge partenerul de viață să participe la activitațile gospodărești, femeia trebuie să depună ceva eforturi. Și asta ținând cont și de faptul că, în zilele noastre, femeile duc o viață activă, identică cu cea a bărbaților.
Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că multe femei negociază implicarea soților în treburile casei. “- Atârnă, te rog, pe perete, acest tablou și după aceea poți să-ți urmărești liniștit meciul de fotbal!” – pare a spune femeia britanică de condiție medie și de vârstă mijlocie. Astfel de negocieri au loc deseori, atunci cand vine vorba de activități care, prin esența lor, sunt “masculine” – cum ar fi reparațiile prin casă, zugrăvitul, bătutul cuielor în perete, etc.
Cele mai frecvente “recompense”, oferite bărbaților pentru ajutorul dat în casă sunt: permisiunea de a urmări meciul la televizor, sau chiar pe stadion, ieșitul la o bere cu băieții, permisiunea de a-și cumpăra un lucru mult dorit.

Potrivit sondajului de mai sus, 61 la sută dintre britanici nu apelează niciodată la terțe persoane, ci rezolvă singuri activitățile de prin casă. 38 la sută dintre bărbați au recunoscut că acceptă frecvent să presteze o anumită activitate casnică, în schimbul unor favoruri oferite de soțiile lor.
Războiul sexelor există de multă vreme, iar reprezentanții celor două sexe sunt suficient de isteți, pentru a trage fiecare foloase din el. În plus, un bărbat premiat pentru eforturile sale știe că a primit, de fapt, o recompensă, ceea ce îi produce o bucurie și mai mare.

Sursa: ivona.bigmir.net

Uscatoare rufe