banner marshal garden
Modă

Cum să te îmbraci, pentru a nu arăta mai bătrână decât ești

 

Vă alegeți hainele. Desigur, există destule reguli. În primul rând, trebuie să aveți grijă ca stilul ales să nu sublinieze imperfecțiunile corpului dvs. Haine alese neinspirat vă pot adăuga destui ani vârstei voastre. Iată mai jos greșelile cele mai frecvente. 

Dragostea pentru “tradiție”

Unele femei nu fac nicio modificare in stilul lor decenii întregi. Garderoba lor se caracterizeaza prin stabilitate, securitate și tradițiinalism. Pulovere neutre și taioare stau cu zecile prin șifoniere.  Ce sens mai are să fii la curent cu moda, dacă în loc de o rochiță în trend poți pune pe tine un pulover lălâi și o fustă simplă, uni?

O astfel de gândire este în măsură să vă pună în cârcă ceva ani în plus. Chiar și zece. Desigur, e bine să ții la tradiție, dar până la un punct. Adresati-vă unui stilist si nu uitați de revistele de modă. Câteva culori noi și ceva prospețime vă va face mult mai atrăgătoare. 

Stilul tineresc

Reversul medaliei îl reprezintă înclinația exagerată către a alerga după tinerețea veșnică. Cumpărând mereu reviste la modă, nu trebuie s-o luați instantaneu la goană pentru a vă achiziționa toate noutățile  : rochii-neon, costume de catifea sau fuste- leopard. Nu vi se potrivesc chiar toate noutățile din modă! Ceva nepotrivit vă poate transforma, in ochii celor din jur, într-o mamaie care se dă tinerică. 

Experimentele și riscul sunt lăudabile și incitante. Dar exagerările sunt periculoase. Nu uitați de vestimentația clasică. Ținutele clasice, combinate cu accesorii moderne nu vor face decât să vă sublinieze calitațile. 

pastedGraphic.png

Amestecul de stiluri

O combinare ințeleaptă a unor stiluri, culori și printuri diferite poate îmbogăți ținuta voastră, îi poate adăuga prospețime , însă nu trebuie să exagerați. Altminteri, veți obține un outfit foarte încărcat. Și asta vă va adăuga ani în plus. 

Mixul hainelor este o problemă foarte complexă. Dacă sunteți novice în domeniu, trebuie să acționați cu prudență. Ținuta de a doua zi trebuie pregătită cu o seară înainte, și nu in grabă, înainte de plecarea la serviciu, când riscați să puneți pe voi dungi, cu buline, și flori. 

Ochelarii

Cei care poartă ochelari încă din copilărie, continuă să poarte aceiași ochelari decenii în șir, păstrănd aceleași rame. Treptat, ochelarii devin stapânii fețelor voastre, dictâ du-va și stilul vestimentar , și comportamentul. Priviți-vă în oglindă : nu vi se pare că niște rame învechite vă adaugă 5-6 ani în plus? Nu ar fi, oare, cazul să le schimbati cu unele mai moderne? 

Dar nici aici nu trebuie să vă repeziți să cumpărați “ultimul răcnet” al modei. Ramele gen “ochi de pisică” , bunăoară, pot să nu vi se potrivească deloc! Ideal este să vă alegeți niște rame care să vi se potrivească cu forma feței și să arate cât mai natural.