Diverse

Cum să scăpăm de sentimentul tristeții? 

 

Ni se întâmplă deseori să traversăm perioade complicate și să simtim ca nu mai avem nicio rază de speranță. Iată câteva sfaturi care va vor ajuta să depășiți sentimentul supărător al tristeții: 

1. Evitați să vă gandiți la lucrurile care vă supără

Pentru a nu mai fi triste, înțelegeți  că a-ți bate capul cu aceeași idee în mod obsesiv este un lucru dăunător și inutil. Dacă vă concentrați toată atenția asupra motivului depresiei, acest lucru vă va accentua starea de tristețe.  Ocupați-vă  mintea cu alte gânduri! 

Deconectați-vă, participând  la activități distractive care vă umplu timpul. 

2. Faceți mișcare! 

Astfel, creierul va elibera substanțe care oferă o stare de bine. Pentru a combate stările depresive, e nevoie să practicați exerciții fizice.

3. Dormiți suficient! 

Pentru a scăpa de tristețe, este bine să aveți mintea relaxată. Nu uitați că trebuie să dormiți între 7 și 9 ore pe noapte pentru o bună funcționare la nivel fizic și psihic.

Dacă stai treaz aproape toată noaptea, este posibil ca lipsa somnului să vă afecteze dispoziția. Veți observa că , după ce veți dormi câteva ore, veți vedea lucrurile într-o lumină pozitivă. Iar dacă vă  vine greu să adormiți, beți un ceai relaxant sau lapte cald cu miere de albine.

4. Petreceți timpul  alături de oameni optimiști

Dacă persoanele din preajma voastră au o atitudine negativa, pesimistă, este normal să începeți și voi să aveți gânduri de acest gen. Așadar,  cautați comoania unor oameni optimiști și fericiți,   care să vă ajute să vedeți partea bună a vieții

5. Fiți pregătite și pentru momentele de tristețe

Viața este un montagne russe în care emoțiile noastre sunt în permanentă schimbare. Prin urmare,  când aveti o stare bună, trebuie să fiți  pregătite și pentru momentele de tristețe și descurajare. Cum să vă pregătiți? Prin crearea  și menținerea unor relații de prietenie cu oameni pozitivi, prețuirea amintirilor fericite și conștientizarea faptului că și tristețea are o latură pozitivă.

6. Ieșiți din rutină! 

A face același lucru în fiecare zi și a sta în preajma acelorași oameni este deprimant pentru oricine. Ieșiți așadar din rutină! .

  • Încercați lucruri noi oricând aveți ocazia și luați-vă  o zi liberă de la muncă.
  • Nu trebuie să vă străduiți să faceți schimbări majore. Câte o schimbare măruntă în viața de  zi cu zi e de ajuns spre a vă adăuga un pic de entuziasm. 

7. Schimbați mediul în care trăiți! 

Dacă aveți o stare de tristețe profundă, chiar și lucrurile din jurul vostru va amintesc de problemele care vă apasă.

Nu este musai să vă  mutați în altă casă sau în alt oraș. O idee bună ar fi să faceți curățenie în cameră și să rearanjați mobila. Puteți adaugă câteva lumini sau decorațiuni vesele. Chiar și micile schimbări vă vor îmbunătăți starea de spirit.

Este important să faceți ceva care să vă trezească entuziasmul și să vă inspire.

8. Acordați-vă singure o mână de ajutor

Nu puteți înceta să fiți triste doar luând decizia de a nu vă mai simți așa. Soluția este să găsiți motivele din spatele tristeții voastre.

Stabiliți-vă  un obiectiv care să vă  ajute să vă  concentrați asupra lui. În timp, este posibil să găsiți un răspuns și o soluție la problema pe care o aveți și care vă face să fiți triste. 

Dacă însă tristețea voastră este o problemă severă care vă afectează în profunzime viața, vă recomandăm să cereți ajutorul unui psihoterapeut.

Sursa foto: gudi1991.ru