Timp liber

Cum să petreci un concediu de 10….acasă la tine!

 

Soarele e în continuare extrem de generos, de aceea planurile de vacanță încă nu au contenit. Unii dintre voi continuă să se îndrepte spre mări și țări, alții aleg muntele, dar există și destui…care nu au nicio astfel de perspectivă. Le dăm o veste bună: pot petrece un concediu excelent și ..la domiciliu! Corect gestionată, o astfel de vacanță poate fi extrem de odihnitoare, vă poate încărca bateriile pentru tot restul anului și vă ajută să si economisiți banii. Vă oferim mai jos, niște sfaturi prețioase, care vă vor ajuta să vă organizați o excelentă vacanță..acasă!

Să realizați beneficiile reale ale unui astfel de concediu

Cand vă treziți dimineața, trebuie să conștientizați că nu mai e nevoie să vă grăbiți la serviciu, așa cum fac colegii voștri, în acest moment. Vă puteti plimba prin oraș si prin magazine la ora la care, de obicei, erați la birou și veți vedea, sistemul nervos vi se va relaxa și , în plus, nu va trebui să parcurgeți obositoarele așteptări din aeroporturi.

Renunțați la orice muncă, în timpul vacanței.

De regulă, mulți asteaptă concediul pentru a se apuca de reparații, zugrăveli, schimburi de locuință etc. Rudele vor sări să vă dea o mână de ajutor. De aceea este bine să le reamintiți că, de fapt, concediul este pentru odihnă! Este ideal să vă deconectați telefonul și să renunțati la citirea presei sau la emisiunile de știri, care nu fac decât să vă enerveze. Ideal ar fi și să renunțați la retelele de socializare, dar….aici credem deja că vă cerem prea mult!

Amenajarea casei pentru vacanță

Afară e caniculă, iar chef de ieșit nu prea aveți. Încercați să vă amenajați locuința pentru vacanță. Spre exemplu, puteti amplasa un șezlong pe balcon, cu o mică măsuță pt ziare și băuturi. Dacă nu aveți balcon, organizați acest colțișor undeva, lângă fereastră.

Pierdeți vremea!

În vremurile noastre agitate, toți ne grăbim undeva, toți avem un munte de probleme, responsabilități, planuri. Iată însă că, în vacanțe, ne putem permite luxul de a nu face nimic, de a ne dedica hobby-ului pe care-l avem, dea visa la cai verzi pe pereți. Folosiți vacanța pentru a face planuri. Planuri de viitor, de redecorare a casei, de schimbare a stilului de viața, chiar și planuri pentru o cură de slăbire.

Răsfățați-vă!

Gândiți-vă la ceva ce vă doriți demult sau care vă lipsește. Spre exemplu, poate vă doriți să mergeți la un SPA, sau să faceți câteva ședințe de masaj, să vă vizitați un prieten pe care nu l-ați văzut demult sau să învățați ceva nou. Permiteți-vă orice, doar meritați să vă răsfățați puțin!

Ceea ce este cel mai important : nu trebuie să vă îndoiți de decizia luată, aceea de a vă petrece vacanța la domiciliu. Nu uitați însă de sănătatea voastră! Continuați să vă faceți gimnastica de înviorare, să dormiți suficient și să faceți plimbări lungi. Și încercați să nu apelați la obiceiurile nesănătoase, cum ar fi alcoolul și tutunul.

Sursa, www.garmoniazhizni.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.