Sănătate

Cum să adormi în 60 de secunde? O metodă sigură și verificată

 

Nu e pentru nimeni un secret: uneori este suficient să ne băgăm în pat și ne răpune instantaneu somnul! Mai ales noi, femeile, suntem de multe ori atât de obosite, după o zi de muncă, încât adormim pe loc, nemaiapucând nici măcar să visăm cu ochii deschiși la zilele ce vor urma..
Însă efortul fizic se deosebește într-o mare măsură de cel psihic. Psihicul nostru, suprasolicitat copios, devine deseori o frână serioasă în calea unui somn liniștit și mai ales în adormirea rapidă. Aflat în stare de surescitare nervoasă, omul se chinuie, de multe ori, până să adoarmă. Ori…ce poate fi mai groaznic, decât o noapte bântuită de insomnii?

Dacă sistemul tău nervos este sensibil, probabil că ai observat că, în img_3664preajma unor evenimente importante din viața ta, somnul devine un adevărat lux. Practic, ajungi să te foiești toată noaptea în așternut, reușind , în cel mai fericit caz, să adormi abia spre dimineață. Și, firește, de multe ori, te trezești mai obosită decât erai la culcare.

Pentru ca să adormi liniștită, trebuie în primul rând să-ți “faci ordine” în ritmul tău cardiac. Scăderea ritmului cardiac va micșora cantitatea de adrenalină din sânge și creierul va înțelege că trebuie să adoarmă instantaneu.

Acest lucru poate fi obținut cu ajutorul unor practici diferite : meditația dinaintea somnului, o baie relaxantă sau un masaj ușor pot avea o influență benefică. Dar există și o metodă mult mai simplă. Ea le este cunoscută de foarte multă vreme yoginilor indieni și se numește “4-7-8”. Această combinație de cifre este lesne de reținut și ea reprezintă, de fapt, cheia unei adormiri rapide, fără probleme!

Respiră liniștit, prin nas, timp de 4 secunde.
Ține-ți respirația, timp de 7 secunde
Expiră lent, prin gură, timp de 8 secunde.

Nici nu vei reuși să conștientizezi, cum somnul va pune instantaneu stăpânire pe tine! Această metodă este eficientă nu numai atunci când trebuie să adormim urgent. Acelea dintre voi care sunt predispuse la neliniște permanentă, vor putea astfel să se liniștească și să-și facă ordine în gânduri, cu ajutorul acestei “respirații științifice”.

Este foarte ușor să-i induci organismului tău starea de somn. Încearcă tu însăți. Metoda “4-7-8” este infailibilă și funcționează perfect chiar și numai atunci când nu dorești decât să te relaxezi puțin.

Surse foto: znaj.ua, ilive.com.ua
Sursa : takprosto.cc