Sănătate

Cum pot schimba viața voastră două săptămâni fără zahăr

Două săptămâni nu înseamnă foarte mult, nu-i așa? Dar dacă e să le trăim fără zahăr? Ni se vor părea , probabil, o veșnicie! Dar gândiți-vă ce benefice vor fi ele pentru trupul și mintea voastră! E posibil să renunțați apoi, de buna voie, definitiv, la a mai consuma zahăr!
Potrivit cercetărilor, consumam zilnic circa 22 de lingurițe de zahăr. Și nu neapărat ca atare. Zaharul pătrunde în noi prin dulciuri, alimente fast-food, alimente degresate, paine, băuturi carbogazoase și alcool.

Iată doar câteva din beneficiile eliminării zaharului, pentru două saptămâni :

Veți avea o stare generala mult mai bună

Zahărul provoacă procese inflamatorii în organism. In corpul vostru pot exista simultan mai multe focare de infecție, care vă vor crea un discmfort. Cu cât mai puțini carbohidrați, cu atât va fi mai mic riscul unor astfel de focare.

Veți dobandi energie
Deși zahărul consta în carbohidrați care, se știe, ne furnizează energia, efectul este pe termen foarte scurt. După puțin timp, productivitatea noastră trece într-o nouă etapă : apatia, pierderea forțelor. Asta apare din cauza fluctuațiilor nivelului de zahăr din organism. Dacă rația voastră zilnică nu conține zahăr, atunci nivelul energiei va fi constant si mult mai ridicat decât înainte.

O să vă concentrați mult mai ușor

Uitați de ciocolata care, chipurile, vă ajută să va concentrați asupra problemelor voastre. Oamenii de știința americani au demonstrat că, dimpotrivă, zahărul scade potențialul intelectual și vă face mult mai “distrați”. Veți vedea ca, după două săptămâni fără zahăr, veți gândi mult mai limpede!

Veți slăbi considerabil

Kilogramele pe care le veți da jos în aceste două săptamâni depind, fireste, de greutatea voastră inițială. Dar, cu siguranță, minim două kilograme veți slăbi! Iar ceea ce e important, este că va dispărea grăsimea și nu masa musculară!

Piele voastră va deveni mai curată și mai ssanătoasă
Chiar și numai o săptămână fără zahăr vă va ajuta să arătați mult mai tinere la față! Surplusul de carbohidrați generează iritarea pielii, o face mai grasă și mai bătrânicioasă. Două săptămâni fără zahăr și, veți vedea, din oglindă vă va zâmbi o cu totul altă femeie!

Respirația voastră va deveni mult mai proaspătă

Carbohidrații din zahăr hrănesc bacteriile din cavitatea bucală. Dacă nu există zahăr, nu există bacterii. Firește, nu trebuie să uităm nici sa ne spălăm pe dinți!

Veți deveni potențiali candidați la renunțarea totală la dependența de zahăr
Zahărul este un soi de drog, pe care începem să-l consumăm încă din copilărie. Și nu e tocmai ușor să renunțăm la el, de bunavoie. In două săptămâni e imposibil să renunțăm la această dependență. Dar după ce vom constata, pe propria piele , beneficiile unui trai fără zahăr, ne va fi mult mai ușor să ajungem și la momentul renunțarii definitive la dependența de zahăr!Sursa : kolobok.ua